Maandag a.s. de maandag dat mensen zich gaan realiseren dat goede voornemens gesneuveld zijn. Het heeft zelfs een naam; Blue monday. Het is de derde maandag van het nieuwe jaar, een moment van bezinning blijkbaar.

Maar weet je als je nu je goede voornemens als bestemming ziet en op de weg ernaar toe accepteert dat je ups en downs tegen komt. Dan kan jij toestaan dat je maandag misschien een down ervaart, maar dat dinsdag weer een up is. Gewoon omdat je weet dat dit de bewegingen van het leven zijn.

Het doel bepaald je richting, het pad ernaar toe is afhankelijk van je keuzes. Je mag er ook voor kiezen; te slikken, even diep ademhalen en weer door.
Kijk vooruit, je doel is nog bereikbaar!

Het is een kwestie van je perspectief verleggen, naar korte of lange termijn.
Wil je op korte termijn je doelen realiseren, of wil je je doelen realiseren en is de weg ernaar toe een onderdeel van je doel. De lange termijn oplossingen zijn de duurzame oplossingen. Die brengen blijvend verandering aan in je leven.

Accepteer dat je op je pad naar verandering heel veel dingen tegen komt. Dat je best even moedeloos kunt zijn en het even niet meer ziet zitten.
Vallen hoort bij het leven, blijven liggen niet. Herpak jezelf weer, sta op en kijk vooruit.
Focus je op je doel en alle voordelen die erbij horen.
Geniet ervan.