ADHD heeft voor veel mensen een negatieve klank.
Er wordt van kinderen met ADHD verwacht dat ze zich aanpassen aan de norm. Maar dat is generaliseren. Zoals elk kind uniek is, is ook elk kind met ADHD uniek. Kunnen kinderen zich niet aanpassen dan wordt aan medicatie gedacht, maar ADHD is geen ziekte. Het heeft met gedrag te maken, er zijn een aantal kenmerken die naar ADHD kunnen wijzen.

ADHD en emoties.

Hoe ouder je wordt hoe makkelijker je kunt omgaan met je ADHD. Dat betekend dat we kinderen mogen leren om te gaan met ADHD. Maar door negatieve reacties, kunnen kinderen faalangst ontwikkelen en ongelukkig worden. Of gefrustreerd omdat ze het nooit goed (kunnen) doen of niet kunnen leren zoals anderen het willen. Kinderen willen niet opvallen, ze willen bij de groep horen. Als de groep je niet accepteert zoals je bent, dan is dat voor een kind heel verdrietig.
Faalangst, laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen kan dit als gevolg hebben. Kinderen gaan zich afzetten tegen volwassenen, omdat ze het toch nooit goed doen.

ADHD heeft ook zijn positieve kanten!!

Je kunt het ook je kwaliteit laten zijn! Je bent een beelddenker en je kunt buiten de geijkte paden denken! Je bent origineel en energiek. Je kunt razendsnel denken.

Wat heb jij nodig?

Heb jij drukte in je hoofd en wil jij leren je hoofd te ordenen?
Wil jij leren hoe jij je beter kunt concentreren?
Wil jij de frustratie kwijt?
Wil jij een goed gevoel over jezelf, meer zelfvertrouwen?
Wil jij blij en gelukkig kunnen zijn met jezelf?

Hypnotherapie werkt bij ADHD.

Deze mensen zijn beelddenkers, ze kunnen goed visualiseren. Dat is een groot voordeel, we kunnen samen een escape ruimte maken in je hoofd en die zo inrichten dat die voor je gaat werken.
We kunnen een aan- en uitknop maken waarmee jij je gedachten kunt sturen.
We kunnen een manier van fysieke beweging vinden die niemand stoort en die jou helpt je te concentreren.
Ik maak gebruik van mijn ervaring in het onderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs bij de begeleiding van kinderen.
Ik heb ervaren dat kinderen heel goed reageren op hypnotherapie.

Klik hier en maak een afspraak.