Afvallen

Jouw mindset, jouw overtuiging kan
voorkomen dat je afvalt. Stel je bent als kind al zwaar geweest. Je moeder sprak liefdevol over je postuur en over je eetpatroon en gaf je zelfs complimentjes als je weer eens je bord had leeggegeten. Dan is jouw overtuiging dat je overgewicht positief is. Zodra je wilt gaan lijnen, zet je lichaam alle seinen op rood, worden vetvoorraden vastgehouden en is staat het systeem op overleven. Je raakt nauwelijks gewicht kwijt en als je het opgeeft zit er zomaar het dubbele weer bij.

Je mindset, je overtuiging veranderen.

Dat is wat moet veranderen om afvallen succesvol te doen. Daarom werkt hypnotherapie goed bij afvallen. We gaan dus aan het werk met die mindset.

Je kunt kiezen:

  1. Voor een aantal sessies gericht op eetverslavingen of rare eetgewoontes, emotie eter, troost eter of je voorkeur voor slecht eten. hoeveel dat er worden is niet vooraf goed te zeggen. Dat zal na de eerste sessie duidelijk worden.
  2. De virtuele maagband dit is voor de mensen die overeten en die geen bodem voelen. Geen rem, geen controle hebben, mensen die teveel eten en dooreten.
Wil je een afspraak maken? Mail of bel T 0515 44 35 88

Overtuigingen die je dwarszitten.

  • Bijvoorbeeld de overtuiging dat jij er niet toe doet, kan mensen aanzetten tot destructief gedrag. Een ongezond eetpatroon.
  • Dat jij niet gezien wordt en door jezelf “groter” te maken, jezelf zichtbaar wilt maken.
  • Of vrouwen die een vervelende seksuele ervaring hebben die overgewicht zien als bescherming. Vooral niet aantrekkelijk zijn kan reden zijn voor overgewicht.
  • Je eenzaam en alleen voelen en als leeg ervaren. Mensen willen die leegte opvullen met eten.

Ervaring van anderen.

Maagband. Ik heb gekozen voor een maagband en ik heb gevraagd om mijn gedachten te veranderen. Ik was de hele dag door in gedachten met eten bezig. Ik heb de maagband duidelijk gevoeld. Ik heb 3 dagen buikpijn gehad, daar waar ik die maagband had aangelegd. Daar was ik toch wel flink van onder de indruk. K.d. G. 54 jaar.

Na 1 sessie heb ik eigenlijk geen zoetigheid meer aangeraakt. Ik kreeg daardoor zoveel rust in mijn lijf daar knapte ik al zo van op. De tweede sessie hebben we gebruikt om het stress eten aan te pakken, niet eten omdat je honger hebt, maar omdat je stress voelt. Ook hier voelde ik direct resultaat van de sessie. Ik kon in alle rust mijn eten klaarmaken zonder dat ik van alles in mijn mond stopte om die onrust. Door die rust, maakte ik tijd om mijn eten in alle rust klaar te maken en op te eten. Eten is een andere beleving geworden. Heel bijzonder. M v W 48

Na 1 sessie geen resultaat, ik ben toen heel teleurgesteld en boos geweest. Maar na een paar dagen wist ik dat dit niet terecht was. Ik was ook niet helemaal eerlijk geweest. De tweede sessie heb ik eerlijk verteld wat me was overkomen. Ik ben aangerand en heb dat nooit aan niemand verteld. Na die ervaring ben ik aangekomen. De tweede sessie had veel meer resultaat. Daarna ben ik met de therapie doorgegaan om ook mijn trauma te herstellen. K B 35.

Ik jojo. Soms wel 40kg. Het gaat eraf en komt erbij. Dat is natuurlijk heel slecht voor je. Ik ben nu op gewicht maar ben bang om weer aan te komen. Ik voel een enorme onrust. De eerste sessie was goed ik kreeg meer rust en het gevoel van controle terug. De tweede sessie was heel bijzonder. Marijke heeft mij achter mijn eigen controlepaneel gezet. Ik zag dat ik een suikerverslaving had. Ik ben enorm geschrokken. Ik meende dat ik met fruiteten gezond at. Maar kreeg veel te veel suiker binnen. Nu eet ik 1x per dag 3 stuks fruit. Hierdoor is de onrust weg. Ik heb veel meer controle over mijn gevoel en gedachten én ik ben ervan overtuigd dat ik niet meer ga aankomen. S v D 55

Wil jij afvallen? Wil je weer trots zijn op jezelf? Wil jij de controle terug? Wil jij je weer fit en energiek voelen? Wil jij van je faalangst af? Wil je meer rust? Wil je minder prikkelbaar zijn? Ben je bang?  Wil je balans in je leven? Wil jij je problemen oplossen?  Wil je  gezond oud worden? Neem dan contact met mij op.