De verslavende werking van voeding.

Bewerkt eten, voedsel wat geproduceerd wordt in fabrieken, blijkt verslavend te zijn. Meer dan we denken. Bijna overal zit suiker in en suiker is enorm verslavend. Heb jij een suikerverslaving dan is daar heel goed iets aan te doen.

Waarom eten we?

We zijn de connectie met ons lichaam kwijt. Ons lichaam geeft signalen, heel veel mensen interpreteren de signalen van hun lichaam niet goed. Het is natuurlijk vreemd dat je direct na een maaltijd alweer trek hebt in iets lekkers. Het is eigenlijk ook wel raar dat je het pak koek pakt in plaats van een handvol noten. Je lichaam vraag niet om pizza maar je geeft het jezelf wel. Waarom rammelt je maag eigenlijk, ben je voedsel aan het verteren of heb je in plaats van honger dorst? Leer weer luisteren naar je lichaam, dit is een mooie duurzame ontwikkeling naar een gezonder leven.

Emotie eten, stel je moeder gaf je elke keer als jij je niet lekker voelde een kopje thee, met suiker en een koek. Dat kreeg je met liefde. Je brein maakt de koppeling zoetigheid en liefde. Heb je liefde nodig dan denk je aan zoetigheid. Zo hebben we ook emoties gekoppeld aan eten en is eten niet wat we nodig hebben maar de emotie die eraan gekoppeld hebt.

Afvallen zonder stress.

Een dieet volgen is vaak een periode van stress, je bent steeds met je eten bezig. Je denkt aan wat je niet mag. Je hebt een doel gesteld en zet jezelf onder druk om dat te halen. Je eet anders omdat het moet. Je bent je patronen aan het veranderen en alleen dat al geeft spanning. Misschien eet je ook terwijl je stress hebt. Omdat je snel moet, of omdat je iets eet wat je niet lekker vindt.
Weet dat je niet kunt afvallen met stress.

Wil jij graag afvallen maar lukt het je niet?

Met behulp van hypnotherapie kun je jezelf transformeren om af te vallen.
Het kan nodig zijn dat we één of meerdere van de volgende gebieden aan het werk gaan;

 1. Leren luisteren naar je lichaam.
 2. Bewust en onbewust laten samenwerken. Bewust weet vaak heel goed hoe het moet, onbewust werkt niet mee.
 3. Een nieuwe weg inslaan, afvallen met positieve gedachten.
 4. Frustratie veranderen in vertrouwen.
 5. Onderzoek je verslavingen en gun jezelf een leven zonder!
 6. Luister kritisch naar jezelf. Verzin je smoesjes of escapes om toch terug te vallen in je oude patroon?
 7. Geloof in jezelf. Jij kunt alles! Geloof in jezelf, voel het met elke cel en elke vezel.
 8. Natuurlijk kijken we ook naar eetgewoonten. Misschien had jij zo’n moeder die je van alles toestopte om haar liefde te tonen. Misschien kom je uit een familie met mensen met overgewicht en heb je een onbewust programma om erbij te horen.
 9. Verandering roept vaak weerstand op, daarom is het belangrijk dat je jezelf heel liefdevol in het proces begeleid. Afvallen op deze manier is een innerlijke reis, waarbij je jezelf op een ander niveau leert kennen.
 10. Heel veel informatie en oefeningen gaan je helpen jezelf diep van binnen te veranderen.

Je zelfvertrouwen terugkrijgen.

Teleurstelling of boosheid over je eigen gedrag en je overgewicht kan je zelfvertrouwen beschadigen. Je zelfbeeld kan negatief zijn, je kunt een negatief denkpatroon ontwikkelen. Stress werkt afvallen tegen. Het is dus heel belangrijk je zelfvertrouwen terug te krijgen en weer waardering voor jezelf. Dit zijn de eerste stappen naar liefde voor jezelf. Je hebt het nodig om jezelf lief te hebben, het jezelf gunnen om dat lichaam te krijgen wat je zo graag wilt. Negatief zijn over jezelf houdt afvallen absoluut tegen.

Hypnotherapie helpt bij afvallen.

Hypnotherapie helpt bij verslavingen. Bij het doorbreken van patronen en gewoontes. Bij het veranderen van overtuigingen. Je kunt met hypnotherapie zelfs contact maken met je diepere lagen en je ziel.

Je kunt kiezen voor twee routes.

 1. Een route gericht op jouw relatie met eten, of eetverslavingen, vreemde eetgewoontes, de emoties rondom het eten, hier kunnen we aan werken. Ook kunnen we de diepte ingaan en kijken wat dit gedrag veroorzaakt heeft.
 2. Of virtuelemaagband dit is voor de mensen die overeten en die geen bodem voelen. Geen rem, geen controle hebben, mensen die teveel eten en dooreten. Dit is een serie van 3 sessies, elke sessie heeft een thema en hierin zijn verschillende dingen opgenomen. Lees verder bij “virtuele maagband”.

Het doel is afvallen, maar de weg ernaartoe is jou persoonlijke ontwikkeling. Accepteer dat je de voor en nadelen hiervan zult ervaren. De drempels op je weg zijn je leer momenten. We gaan voor een duurzame manier van afvallen. Het doel is minstens zo belangrijk dan de weg ernaartoe.

Klik hier en maak een afspraak.

Ervaring van anderen.

Ik dronk elke dag 1,5 liter cola. Ik heb dat jarenlang gedaan en praatte dit voor mezelf goed. Anderen drinken koffie ik neem cola. Maar ik voelde me er niet goed bij en toch dronk ik het. Elke dag opnieuw. Op het laatst stiekem omdat ik me ervoor schaamde. Toen kreeg ik door dat het een verslaving is. Ik kon er niet mee stoppen. Toen heb ik hulp gezocht. Ik heb 1 hypnose sessie bij Marijke gehad en het is over. Ik heb geen behoefte meer aan cola en drink het totaal niet meer. Ik heb het als een grote verrassing ervaren. Zo effectief kan 1 sessie zijn! M W 53 jaar.

Maagband. Ik heb gekozen voor een maagband en ik heb gevraagd om mijn gedachten te veranderen. Ik was de hele dag door in gedachten met eten bezig. Ik heb de maagband duidelijk gevoeld. Ik heb 3 dagen buikpijn gehad, daar waar ik die maagband had aangelegd. Daar was ik toch wel flink van onder de indruk. K.d. G. 54 jaar.

Na 1 sessie heb ik eigenlijk geen zoetigheid meer aangeraakt. Ik kreeg daardoor zoveel rust in mijn lijf daar knapte ik al zo van op. De tweede sessie hebben we gebruikt om het stress eten aan te pakken, niet eten omdat je honger hebt, maar omdat je stress voelt. Ook hier voelde ik direct resultaat van de sessie. Ik kon in alle rust mijn eten klaarmaken zonder dat ik van alles in mijn mond stopte om die onrust. Door die rust, maakte ik tijd om mijn eten in alle rust klaar te maken en op te eten. Eten is een andere beleving geworden. Heel bijzonder. M v W 48

Na 1 sessie geen resultaat, ik ben toen heel teleurgesteld en boos geweest. Maar na een paar dagen wist ik dat dit niet terecht was. Ik was ook niet helemaal eerlijk geweest. De tweede sessie heb ik eerlijk verteld wat me was overkomen. Ik ben aangerand en heb dat nooit aan niemand verteld. Na die ervaring ben ik aangekomen. De tweede sessie had veel meer resultaat. Daarna ben ik met de therapie doorgegaan om ook mijn trauma te herstellen. K B 35.

Ik jojo. Soms wel 40kg. Het gaat eraf en komt erbij. Dat is natuurlijk heel slecht voor je. Ik ben nu op gewicht maar ben bang om weer aan te komen. Ik voel een enorme onrust. De eerste sessie was goed ik kreeg meer rust en het gevoel van controle terug. De tweede sessie was heel bijzonder. Marijke heeft mij achter mijn eigen controlepaneel gezet. Ik zag dat ik een suikerverslaving had. Ik ben enorm geschrokken. Ik meende dat ik met fruiteten gezond at. Maar kreeg veel te veel suiker binnen. Nu eet ik 1x per dag 3 stuks fruit. Hierdoor is de onrust weg. Ik heb veel meer controle over mijn gevoel en gedachten én ik ben ervan overtuigd dat ik niet meer ga aankomen. S v D 55

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.