Droomwoordjes.

Droomwoordjes.

Droomwoordjes is een methode die jou als ouder handvatten bied in de begeleiding van je kind op het moment dat je weet dat je kind een extra duwtje nodig heeft.

Je fluistert je kind s nachts de oplossing in. ’s Nachts heb je een fase waarin je droomt, over je leven zoals jij dat wenst. In die slaap ben jij vrij, je kunt alles en je weet het allemaal heel goed. Die droom daar maken we gebruik van in de droomwoordjes methode.

Een slaapcyclus die bestaat uit een aantal fases.

De eerste fase is de NREM- slaap in die slaap zie je de ogen bewegen, hierin zie je ook vaak schokkende bewegingen van het lichaam. Dit is de slaap-waak stand.

De tweede fase is de diepere slaap. Je wordt niet zomaar wakker van geluidjes.

De derde fase is de heel diepe slaap. Het lichaam is totaal ontspannen, de hartslag is regelmatigs en langzaam.

En je hebt de Remslaap. De droomslaap. De meeste spieren zijn dan eigenlijk verlamt. Wees blij, want je zou wat je droomt maar eens willen uitvoeren! Je ziet hier de snelle oogbeweging. De hersenen zijn heel actief, ze verwerken informatie.

Deze cyclus herhaalt zich een aantal keer.

Rem- slaap en Droomwoordjes.

Die remslaap is belangrijk voor de Droomwoordjes methode. In deze slaap kun je alles. Vliegen, goed uit je woorden komen, belangrijke mensen ontmoeten, zelfverzekerd zijn, alles wat jij je maar wenst! Je bent niet bang, je hebt geen beperkingen, je bent eigenlijk volmaakt. Je ziet jezelf zoals jij je het liefst zou willen en je vertoont gewenst gedrag! Je ziet het en doet het en je prent het jezelf in. Daarom is deze slaap de belangrijkste voor de Droomwoordjes.

Jij fluister je kind in deze slaap de gewenste verandering in, je kind ziet het en beleeft het. Slaat het op in zijn systeem en zo zet je de eerste stap naar verandering.

Droomwoordjes is een methode voor ouder en kind (tot ca 10 jaar), om een stap te zetten in de ontwikkeling van je kind. Boek de cursus hier. 

Waar werkt Droomwoordjes voor?

Stel: Je kind kan moeilijk omgaan met scheiding.
Er is sprake van ziekte in het gezin.
Je kind heeft woedeaanvallen of een kort lontje.
Eten op school is spannend.
Je kind is nog niet (elke nacht) zindelijk.
Je kind wil graag met iemand spelen, maar durft het niet te vragen.
Je kind maakt zich zorgen om iemand.
Je kind wordt gepest en laat zich op de kop zitten.
Of de leerkracht geeft jouw kind het gevoel dat het niets goed kan.
Je kind heeft zonder aanwijsbare reden, veel last van hoofdpijn of buikpijn.
Je kind heeft iets heftigs meegemaakt en is heel erg op zijn hoede hierdoor. Stotteren, spraakproblemen, bedplassen, eetproblemen, boosheid, angst, faalangst, weinig zelfvertrouwen, schuldgevoel enzovoort.

Wat je doet is je kind in die diepe slaap toespreken.

Je fluistert motiverende, krachtige, vriendelijke, bemoedigende woordjes of korte zinnetjes. Het kost je een paar minuten.

Als ouder leer je de techniek van Droomwoordjes. Je maakt het je eigen zodat jij het toe kan passen.

Je kind mag in zijn eigen veilige bedje lekker gaan slapen, je hoeft geen therapeut te zoeken, je doet het zelf.

Zoek jij  handvatten om zelf met je kind aan de slag te gaan?

Heel vaak spelen er dingen die in eerst instantie nog niet problematisch zijn, maar het heeft die potentie wel in zich. Je hebt nog geen arts of therapeut nodig, maar weet dat er iets moet gebeuren. Droomwoordjes geeft je de kans om je kind vooruit te helpen.

De Droomwoordjes methode werkt zo.

  1. Je bereidt jezelf goed voor.
  2. Je kondigt jezelf aan terwijl je naar je slapende kind loopt.
  3. Je begint de Droomwoordjes.
  4. Je sluit af met liefdevolle woorden.
  5. Je neemt veranderingen mee in je volgende Droomwoordjes sessie.
Wil jij deze methode leren, geef je dan op voor de cursus! 
  • De cursus bestaat uit één volledige cursusdag 10.00 tot 16.00, waarin je alles leert over de Droomwoordjes methode. Je leert de meest krachtige zinnen formuleren, oplossingsgericht en positief. We staan uitgebreid stil bij hoe je het best de oplossing kunt formuleren.
  • En er zijn twee dagdelen, waarin we de Droomwoordjes methode oefenen aan de hand van casuïstiek.
  • Je krijgt informatie mee om zelf mee aan de slag te gaan.
  • Ook maken we een appgroep aan waarin we elkaar kunnen inspireren en waar je contact hebt met mij.  Boek de cursus hier. 
  • Via mail of telefonisch mag je een beroep doen op Marijke Witbraad, tot een half jaar na de cursus.
Hoe deze cursus is ontstaan.

Kindgericht coachen, oplossingsgericht denken en gebruik makend van de speciale manier van praten van hypnose. Alles komt samen bij Droomwoordjes. Het klopt. Het kan niet anders dan werken als een speer. Kinderen tijdens hun slaap toefluisteren hoe ze hun “problemen” kunnen aanpakken. Kinderen oplossingen influisteren, of alternatieven, kinderen wijzen op wat ze wel goed kunnen en dat linken aan het “probleem”. Tijdens deze cursus krijgen ouders ongelooflijk veel mooie informatie om mee aan de slag te gaan.

Je kunt de methode gebruiken bij: Zindelijkheid, boosheid, vreemd gedrag, faalangst, angst, buikpijn en hoofdpijn, hooggevoeligheid, eetproblemen, verdriet, teleurstelling, ontwikkelingsachterstand, gescheiden ouders, verlies, enz. 

Droomwoordjes leren gebruiken.

Bij hypnose maak je gebruik van suggesties om het onbewuste te beïnvloeden. Je maakt hiervoor gebruik van een speciale manier van praten, het is altijd oplossingsgericht, positief en je mag het woordje niet, niet gebruiken. Dat kost oefening.

Bijvoorbeeld: Denk niet aan de roze olifant.
Dat kan niet! je hebt die roze olifant al geactiveerd, het woordje niet doet er niet toe. Benoem wat je wel wilt! Denk aan die blauwe zebra!

Boek de cursus hier.