Soms heb je dat, dat er ineens iets in je opkomt, waarbij alles op zijn plek valt. Dat had ik toen ik Droomwoordjes gedacht.
Als ouders voor heel jonge kinderen een afspraak willen maken voel ik altijd wat weerstand en vraag dan ook heel vaak ouders zonder kind te komen. Dan geef ik ze liever zoveel mogelijk handvatten mee om zelf mee aan de slag te gaan. Waarom dat is? Ten eerste, ouder en kind zijn dan nog zo één, ouders kunnen het “met je juiste info” zelf. En ten tweede, je bevestigd een probleem. En ik weet dat een probleem beklijft als je het veel aandacht geeft. Ik voel veel meer voor de oplossing.

Een kind heeft geen probleem, het heeft nog iets te leren. Opvallend gedrag leert je waar aandacht nodig is. Een probleem is dus een aandachtsgebied! Dat is een heel andere benadering. 

Oplossingsgericht coachen.

Als kindercoach heb ik een cursus gevolg “oplossingsgericht coachen” of Kids skills. Aan het eind van de cursus was ik teleurgesteld en uitte dat bij de cursusleidster. Ik had het gevoel dat ik niet dat geleerd had, geen optimaal rendement. De cursusleidster gaf me een enorm compliment: “jij hoefde het oplossingsgerichte niet meer te leren, jij denkt van nature oplossingsgericht.” Ik moest er even over nadenken, maar inderdaad dat is zo.

Droomwoordjes en hypnotherapie.

Ook bij de hypnotherapie leg ik het accent op de oplossing. Bij de hypnose gebruik je een aparte manier van praten om het onderbewuste over te halen nieuw gedrag op te pakken. Dat taalgebruik lijkt op NLP.

De match!

De match is de combinatie van beide! Kindgericht, oplossingsgericht en gebruik makend van de speciale manier van praten. Het klopt. Het kan niet anders dan werken als een speer. Kinderen tijdens hun slaap toefluisteren hoe ze hun “problemen” kunnen aanpakken. Kinderen oplossingen influisteren, of alternatieven, kinderen wijzen op wat ze wel goed kunnen en dat linken aan het “probleem”. Tijdens deze cursus krijgen ouders ongelooflijk veel mooie informatie om mee aan de slag te gaan.

Ik heb er zo’n zin in!!

Klik hier en maak een afspraak.