Droomwoordjes is een methode om je kind tijdens de slaap, naar wensgedrag te praten.
Dat doe je tijdens die diepe slaap en hiervoor gebruik je hypnotische taalpatronen. Je leert om je kind positief en oplossingsgericht toe te spreken. Daarvoor zijn een paar dingen heel belangrijk; Je gebruikt nooit het woordje NIET en je benoemt het probleem niet.

Waarom tijdens de slaap?

Je fluistert je kind ‘s nachts de oplossing in het oor. Tijdens die diepe slaap waarin je droomt dat je leven perfect is. In die slaap zijn je hersenen heel actief. Het onbewuste staat open voor suggesties en daarom is dat het perfecte moment.

Dat kan jij ook wel zonder de cursus?

Dat denk ik ook zeker, maar als jij de Droomwoordjes taaltechnieken hanteert weet ik zeker dat je nog effectiever kunt praten. Die taalpatronen zijn niet alleen voor deze techniek handig maar ook voor alle aspecten van het opvoeden. En ook voor het omgaan met collega’s, cliënten, andere kinderen, kortom mensen in alle situaties.

Droomwoordjes taaltechnieken.

Deze taaltechnieken zijn gebaseerd op de taalpatronen van Milton Erickson de NLP, positief en oplossingsgericht coachen en je leert omdenken. Omdenken is een stressvrije manier van praten.

Rem- slaap en Droomwoordjes.

Die remslaap is belangrijk voor de Droomwoordjes methode. In deze slaap kun je alles. Vliegen, goed uit je woorden komen, belangrijke mensen ontmoeten, zelfverzekerd zijn, alles wat jij je maar wenst! Je bent niet bang, je hebt geen beperkingen, je bent eigenlijk volmaakt. Je ziet jezelf zoals jij je het liefst zou willen en je vertoont gewenst gedrag! Je ziet het en doet het en je prent het jezelf in. Daarom is deze slaap de belangrijkste voor de Droomwoordjes. De hersenen zijn heel actief en daarom kun je die slaap goed herkennen. Jij fluister je kind in deze slaap de gewenste verandering in, je kind ziet het en beleeft het. Slaat het op in zijn systeem en zo zet je de eerste stap naar verandering.

Droomwoordjes is een methode voor ouder en kind (tot ca 10 jaar), om een stap te zetten in de ontwikkeling van je kind. Boek de cursus hier.

Wil jij de Droomwoordjes techniek leren, geef je dan op voor de cursus!

Kijk voor actuele informatie in de cursusagenda.  

De cursus bestaat uit één volledige cursusdag 10.00 tot 16.00, waarin je alles leert over de Droomwoordjes methode. Je leert de meest krachtige zinnen formuleren, oplossingsgericht en positief. We staan uitgebreid stil bij hoe je het best de oplossing kunt formuleren. En er zijn twee dagdelen, waarin we de Droomwoordjes methode oefenen aan de hand van casuïstiek.
Je krijgt informatie mee om zelf mee aan de slag te gaan.
Ook maken we een appgroep aan waarin we elkaar kunnen inspireren en waar je contact hebt met mij.  Boek de cursus hier. Via mail of telefonisch mag je een beroep doen op Marijke Witbraad, tot een half jaar na de cursus.

Waar werkt Droomwoordjes voor?

 • Stel: Je kind kan moeilijk omgaan met scheiding.
 • Er is sprake van ziekte of andere onrust in het gezin.
 • Je kind heeft woedeaanvallen of een kort lontje.
 • Eten op school is spannend.
 • Je kind is nog niet (elke nacht) zindelijk.
 • Je kind wil graag met iemand spelen, maar durft het niet te vragen.
 • Je kind maakt zich zorgen om iemand.
 • Je kind wordt gepest en laat zich op de kop zitten.
 • Of de leerkracht geeft jouw kind het gevoel dat het niets goed kan.
 • Je kind heeft zonder aanwijsbare reden, veel last van hoofdpijn of buikpijn.
 • Je kind heeft iets heftigs meegemaakt en is heel erg op zijn hoede hierdoor. Stotteren, spraakproblemen, bedplassen, eetproblemen, boosheid, angst, faalangst, weinig zelfvertrouwen, schuldgevoel enzovoort.

Hoe pas je Droomwoordjes toe?

 1. Je bereid je goed voor, je gebruikt de speciale Droomwoordjes.
 2. Je kondigt jezelf aan.
 3. Je spreekt je kind toe tijdens die diepe slaap.
 4. je sluit liefdevol en bemoedigend af.
 5. Je fluistert motiverende, krachtige, vriendelijke, bemoedigende woordjes of korte zinnetjes.
 6. Het kost je een paar minuten.
 7. Je neemt de veranderingen mee in het volgende gesprek.
 8. Je doet dit tot je merkt dat het effect heeft.

Grote voordelen van de Droomwoordjes techniek zijn;

 • Een groot voordeel is dat jij je kind toespreekt met jouw liefdevolle stem en de woorden die bij jullie horen.
 • Dat je kind in zijn eigen veilige bedje lekker slaapt.
 • Je hoeft geen coach of therapeut te zoeken, je doet het zelf.
 • Je kunt snel en effectief reageren zodat vreemd gedrag nog niet diep ingeslepen is.
 • Heel vaak spelen er dingen die in eerst instantie nog niet problematisch zijn, maar het heeft die potentie wel in zich.
 • Droomwoordjes geeft je de kans om je kind vooruit te helpen.
Klik hier en maak een afspraak.

Hoe deze cursus is ontstaan.

Ik was leerkracht, kindercoach en ik ben zelf moeder. Ik sprak mijn kinderen intuïtief ’s nachts toe. Ik maakte hierbij gebruik van de technieken die ik geleerd had; op de PABO, als kindercoach, de cursus; oplossingsgericht denken en ook zeker mijn kennis van de hypnotische taalpatronen.Alles komt samen bij Droomwoordjes. Het klopt.

Kinderen tijdens hun slaap toefluisteren hoe ze dingen anders kunnen aanpakken. Kinderen oplossingen influisteren, of alternatieven, kinderen wijzen op wat ze wel goed kunnen en dat linken aan het de oplossing. Tijdens deze cursus krijgen ouders ongelooflijk veel mooie informatie om mee aan de slag te gaan.