Een bewuste geboorte

Een bewuste geboorte is een cursus voor zwangere en partner. Een fijne geboorte waar je met een goed gevoel de rest van je leven op terug kunt kijken, dat is belangrijk voor je kindje maar ook voor ouders.

De Nederlandse Hypnobirthing.
Bevallen met hypnose.
 1. Bevallen zoals het bij je past.
 2. Ontspannen en vol vertrouwen je overgeven aan het proces.
 3. Weten dat je lichaam weet wat het moet doen.
 4. De geboorte van je kind beleven.
 5. Je afsluiten van de wereld om je heen en je richten op het proces.
 6. Je veilig voelen en weten dat de mensen om je heen er voor je zijn.
 7. Samen met je kindje de weeën laten komen en dan weer rust nemen.
Jouw baarmoeder haar werk laten doen.

Tijdens de geboorte van je kind is met name je baarmoeder aan het werk. Dit is een spier die je niet kunt trainen, je kunt haar wel helpen door mee te werken en te ontspannen. Hypnose is een makkelijke manier om diep te ontspannen en het helpt je te focussen op jouw binnenwereld.

Wat heb je nodig voor een goede geboorte.

Om je over te geven aan het geboorte proces heb je drie dingen nodig,

 1. vertrouwen in jezelf, je partner en je kindje.
 2. een veilige rustige omgeving
 3. ontspanning om de geboorte sneller en makkelijker te laten verlopen.

Tijdens de cursus krijg je informatie en handvatten om goed te kiezen.

Samen voorbereiden op de geboorte van jullie kind.

Samen voorbereiden op de geboorte. Samen kiezen voor wat je wilt, zodat je weet wat je moet doen. De geboorte van je kind is één van de belangrijkste gebeurtenissen in je leven. Hoe de geboorte verloopt heeft levenslang impact, omdat de geboorte zoveel meer is dan de “bevalling”. Tijdens de cursus krijg je helder inzicht in de keuze mogelijkheden, wat is goed om te doen en wat juist niet.

Mindful bevallen.

Je lichaam geeft je pijnstillende stofjes die je helpen de pijn te verzachten. Bevallingshormonen zorgen ervoor dat je een beetje high wordt. Dit natuurlijke proces ondersteun door mee te gaan in het proces. Verzet is verkramping en pijn.  Als jij de geboorte van je kind wilt beleven, als je de pijn kunt zien als een positieve pijn, dan zal pijn je niet uit balans brengen. Geboortepijn, komt en gaat en brengt je kindje dichterbij.

Jij bent het centrum van het universum op dat moment, alles draait om jou.

Waarom zou je kiezen voor deze cursus?

 • Het geeft je de kans om, samen met je partner, je goed voor te bereiden op de geboorte van jullie kind op een manier zoals die bij jullie past.
 • De praktische informatie richt zich op dat wat er allemaal goed kan gaan tijdens een geboorte.
 • Het zal je alle tools geven die je nodig hebt om zo ontspannen mogelijk te bevallen. Zodat je sneller hersteld en direct kunt gaan genieten.
 • Het meest bijzondere van deze cursus is natuurlijk de hypnose, je leert deze kennen en toepassen.
 • Waar je ook bevalt, of het je eerste of vierde kindje is, deze cursus geeft je zoveel bijzondere handvatten. Gun het jezelf.

De cursus bestaat uit:
4 bijeenkomsten van 1,5 uur.
€ 297,00
max 4 stellen.
Start elke 4 weken. Op maandag- of woensdagavond 19.30 tot 21.00
Wil je liever op een ander tijdstip of andere dag? Mail of bel T 0515 44 35 88

Geboorte trauma voorkomen.

Vrouwen die geen goede geboorte hebben ervaren blijven met een schuldgevoel rondlopen, ze komen bijna niet  aan genieten toe. PTSS na een geboorte komt meer voor dan je denkt. Wil je dat voorkomen dan is het belangrijk dat je regie neemt, samen met je partner, over de geboorte van je kind.

Bevallen met hypnose geeft jou de mogelijkheid om je bewust te zijn van de kracht van je lichaam tijdens het geboorte proces. Gun het jezelf.

Pijnloos bevallen kan dat?

Dat kan, maar dat is niet het uitgangspunt van deze cursus. Geboortepijn is een unieke pijn, het is een positieve pijn die je wat oplevert! Geboortepijn is een teken dat het goed gaat, je kunt leren de pijn te omarmen! Je kindje komt dichter en dichterbij. Daarnaast reageert jouw lichaam op pijn door morfine-achtige stofjes aan te maken.

Wil je meer weten over de tijd in de baarmoeder? 

 

Ik steun Me Mam en werk hier ook aan mee. Ik heb me als therapeut aangemeld om vrouwen met psychische klachten tijdens de zwangerschap te helpen. 

Neem contact met me op, dan kunnen we in overleg tijd en dagdeel vastleggen. Bel T 0515 44 35 88