Een bewuste geboorte

Een bewuste geboorte is een cursus voor zwangere en partner.
Het doel van de cursus is dat jullie je samen voorbereiden op een geboorte die uniek is en die bij jullie past. Waar je met een goed gevoel op terug kunt kijken. Dit is belangrijk voor ouders én kind.

Wil jij leren hoe je zo ontspannen mogelijk kunt bevallen? Zodat je kindje een fijne rustige start krijgt en vanuit jullie veilige armen de wereld kan ontdekken?

Het is een praktische cursus.

Deze praktische cursus biedt je heel veel informatie, tips, ontspanningsoefeningen, hypnose en handvatten om je positief voor te bereiden op de geboorte van je kindje. Je leert anders omgaan met pijn. Je leert elkaar wat er in je lichaam gebeurt met stress en hoe je stress kunt voorkomen. Je hebt beide een duidelijke rol en mag vertrouwen op elkaar.

We zijn ervan overtuigd dat als jij je kind een fijne start geeft dit de rest van zijn leven een voordeel blijft. Maar ook voor moeder en partner is een fijne geboorte een verrijking van je relatie. Gun het jezelf.

Je mag de geboorte van je kind ervaren als de mooiste dag in je leven.

Ontspannen bevallen is een natuurlijke bevalling. Als jij je vol vertrouwen, over kunt geven aan het proces, maakt je lichaam het pijnstillend hormoon oxytocine aanmaakt. Het werkt beter dan morfine. Verzet jij je of stoort iets je dan krijg je pijn en ongemak.

Voordelen van bevallen met hypnose.

 • De geboorte gaat makkelijker en sneller als je kunt ontspannen.
 • Je leert omgaan met de druk van buitenaf.
 • Je leert vertrouwen op elkaar en op het proces.
 • Je kindje krijgt een optimale start en kan sneller wennen aan de wereld.
 • De moeder herstelt sneller en kan zich richten op haar kind.

Inschrijven doe je hier. 

Jij en je unieke geboorte.

We zijn allemaal unieke mensen met unieke voorkeuren, jij mag je kind krijgen zoals dat bij je past. Het is ongelooflijk belangrijk voor de relatie tussen partners en ouder en kind om terug te kunnen kijken op een goede geboorte. Lees meer over psychische klachten rondom zwangerschap en geboorte.

De Nederlandse Hypnobirthing.

Wil jij je inschrijven voor de cursus, klik hier voor inschrijfformulier. 

Je baarmoeder doet haar bijzondere werk.

Tijdens de geboorte van je kind is met name je baarmoeder aan het werk. Dit is een spier die je niet kunt trainen, je kunt haar wel helpen door mee te werken en te ontspannen. Hypnose is een makkelijke manier om diep te ontspannen en het helpt je te focussen op jouw binnenwereld.

Er zijn drie basisvoorwaarden, voor een goede geboorte.

 1. Vertrouwen in jezelf, je partner en je kindje.
 2. Een veilige rustige omgeving
 3. Ontspanning om de geboorte sneller en makkelijker te laten verlopen.

Tijdens de cursus krijg je informatie en handvatten zodat jij kunt beslissen hoe jij het best aan die drie basisvoorwaarden kunt voldoen.

Jij bent het centrum van het universum op dat moment, alles draait om jou.

Waarom zou je kiezen voor: Een bewuste geboorte?
 • Het geeft je de kans om, samen met je partner, je goed voor te bereiden op de geboorte van jullie kind op een manier zoals die bij jullie past.
 • De praktische informatie richt zich op dat wat er allemaal goed kan gaan tijdens een geboorte.
 • Het zal je alle tools geven die je nodig hebt om zo ontspannen mogelijk te bevallen. Zodat je sneller hersteld en direct kunt gaan genieten.
 • Het meest bijzondere van deze cursus is natuurlijk de hypnose, je leert deze kennen en toepassen.
 • Waar je ook bevalt en of het je eerste of vierde kindje is, deze cursus geeft je praktische handvatten. Gun het jezelf, je partner maar vooral je kindje.
De cursus bestaat uit:
 • 4 bijeenkomsten van 1,5 uur.
 • € 297,00
 • Max 4 stellen.
 • Op maandag- of woensdagavond 19.30 tot 21.00
 • De cursus start bij voldoende deelname of in overleg.
 • We kunnen in overleg elke week of om de week een cursusavond plannen.
 • Wil je liever op een ander tijdstip of andere dag? Mail of bel T 0515 44 35 88
Pijnloos bevallen kan dat?

Dat kan, maar dat is niet het uitgangspunt van deze cursus. Geboortepijn is een unieke pijn, het is een positieve pijn die je wat oplevert! Geboortepijn is een teken dat het goed gaat, je kunt leren de pijn te omarmen! Je kunt besluiten je niet te laten leiden door pijn, maar bewust in het geboorteproces te blijven en de ween te laten komen en gaan.

Geboorte trauma voorkomen.

Vrouwen die geen goede geboorte hebben ervaren blijven met een schuldgevoel rondlopen, ze komen bijna niet  aan genieten toe. PTSS na een geboorte komt meer voor dan je denkt. Wil je dat voorkomen dan is het belangrijk dat je regie neemt, samen met je partner, over de geboorte van je kind.

Bevallen met hypnose geeft jou de mogelijkheid om je bewust te zijn van de kracht van je lichaam tijdens het geboorte proces”

Wil je meer weten over de tijd in de baarmoeder? 

 

Ik steun Me Mam en werk hier ook aan mee. Ik heb me als therapeut aangemeld om vrouwen met psychische klachten tijdens de zwangerschap te helpen. 

Neem contact met me op, dan kunnen we in overleg tijd en dagdeel vastleggen. Bel T 0515 44 35 88