Eetprobleem, eetstoornis

Om te overleven moet je eten. Maar als eten eenemotie management. hypnosecentrum sneek.
probleem is dan zou je willen dat je zonder kon. Een eetstoornis is een groot probleem, je staat er niet alleen voor, maar je moet het wel zelf doen. Je hebt veel angst, onrust en veel stress. Stress is je overlevingsmodus, je spijsvertering is minder belangrijk, daardoor voel je onrust in je buik. Je zit in een negatieve vicieuze cirkel.

Met hypnotherapie je onbewuste her-programmeren.

Elke sessie is uniek laten we dat voorop stellen. We gaan samen bespreken wat jij nodig hebt. Daar sluit ik op aan. Maar wat zeker aan de orde komt is:

  1. Je onbewuste heeft negatief eetgedrag aangeleerd en is er nu een kanjer in geworden. We gaan je onbewuste overtuigen dat een nieuwe manier van eten beter voor je is.
  2. De relatie met je lichaam en je zelfvertrouwen is verstoord. Je hebt ooit van jezelf gehouden, die oude liefde gaan we weer opzoeken en een prominente plek geven. Word je eigen vriend(in)
  3. De oorzaak opzoeken en het innerlijke kind van toen, liefdevol troosten en overtuigen dat het goed komt. Hiervoor gebruik je de wijsheid die je nu hebt.
Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Positieve emoties en gedachten.

Naast de hypnotherapie krijg je ook oefeningen mee om weer positief in het leven te staan. Oefeningen gericht op; waardering voor je lichaam, liefdevolle gedachten over jezelf, vertrouwen op jezelf en zelfvertrouwen.
Werken aan een toekomst beeld waar je gelukkig van wordt. Her programmeer je brein.

We gaan het niet hebben over goed of slecht eten, we hebben het over aangeleerd gedrag en hoe je daar emotioneel mee omgaat. Aangeleerd gedrag is geautomatiseerd en daardoor moeilijk te veranderen. Maar met hypnotherapie kun je dat wel doen!

Anorexia en Boulimia Nervosa.

Een bekende eetstoornis is Anorexia Nervosa.
Door een psychische oorzaak niet eten. Je hebt wel honger, ook wel zin in eten maar de angst om aan te komen overheerst. Je voelt je sterk als je niet eet, je faalt als je toegeeft en eet. De angst om aan te komen kan extreme vormen aannemen. Ook is je zelfbeeld verstoord, je blijft je dik voelen, ook al zegt iedereen dat het niet zo is.
Boulimia nervosa. Emoties bepalen wat, wanneer en hoeveel je eet. Je hebt er geen controle over. Je hebt een obsessie over gewicht en eten. Je bent gefocust op wat wel en wat niet eten en het verbranden ervan. Je bent er constant mee bezig het beheerst je gedachten. Het beïnvloed je hele leven, zowel op emotioneel, lichamelijk en sociaal gebied. Maar ook emotie eten of stress eten kan je behoorlijk veel stress opleveren.

Lichamelijke,geestelijke en sociale gevolgen.

Je lichaam krijg het zwaar te verduren, het kan zijn dat bepaalde functies uitvallen, zoals je menstruatie cyclus. Concentratie is moeilijk, school en werken is zwaar. Je hebt weinig energie, je komt in een sociaal isolement.
Je denkt negatief over jezelf, ook destructief. Depressie, angst en paniekaanvallen, dwanggedachten beheersen je leven.  Je toekomst is onzeker. Je hebt wensen voor de toekomst, maar jouw toekomst is onzeker.
Je geliefden, je vrienden, familie en kennissen maken zich ongerust. Dat legt ook een druk op je.

 Wil jij snel en effectief problemen oplossen? Geloof jij in je eigen kracht? Wil jij de controle terug over je eigen leven? Wil je weer positief in het leven staan? Wil je sterk en energiek de dag beginnen? Wil jij de kracht van hypnose ervaren? Neem dan contact met mij op.