Eetproblemen bij kinderen en pubers.

Eetproblemen kunnen diverse oorzaken hebben. 
Soms ligt er een trauma aan ten grondslag, maar het kan ook een relatief simpele oorzaak zijn. Het kan zijn dat een eetprobleem met stress te maken heeft of met een negatief zelfbeeld. Elk kind met een eetprobleem heeft een uniek verhaal.

Een kind met eetproblemen is goed geworden in iets wat niet goed voor hem is. Doorbreek dit patroon, snel veilig en effectief. Kies voor een sessie bij mij! Marijke.

Hypnotherapie helpt bij eetproblemen.

Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Ik kom het regelmatig tegen, kinderen van 6 tot 18 jaar met eetproblemen. Hoe het ontstaan is kunnen kinderen niet altijd goed vertellen, maar hoe ze het graag zouden willen wel. Daar leggen we dan ook de focus op. Zo als je een probleem kunt ontwikkelen zo wikkelen we het ook weer af. We gaan samen uitvogelen wat het kind nodig heeft.

  • Het weghalen van de  spanning, pijn, gevoeligheid, kramp, buikpijn of irritatie bij het slikken.
  • Het vergroten van het zelfvertrouwen, stress reduceren en zorgen voor rust en ontspanning.
  • Negatieve gedachten weghalen positieve gedachten laten zijn.
  • En het geeft je de controle en zelfvertrouwen terug. Zodat je elke dag kunt genieten van het leven zoals jij dat wilt.

Ik merk dat eetproblemen en hooggevoeligheid heel vaak een combinatie is. Hooggevoelige kinderen houden van puur eten, kunnen door stress op slot komen te staan en ze houden niet van harde dingetjes en bepaalde smaken.

Als dat bij jouw kind speelt dan nemen we dat mee.

Pubers met eet problemen.

Elke dag kom je eetmomenten tegen die kun je niet uit de weg gaan. Een eetstoornis kan een vrij onschuldige oorzaak hebben, het kan beginnen met moeten overgeven na het eten van iets specifieks en uitgroeien tot angst voor eten.
Het kan ook zijn dat een kind in een moeilijke fase zit. Dat de verandering van het lichaam problemen geeft, dat er veel spanning in hun leven is, ze kunnen onder druk staan, ze hebben een negatief zelfbeeld of lichaamsbeeld. Het kan ook komen van iets uit hun jeugd, een allergie of ziekte. Een eetprobleem is een dagelijks terugkerend probleem wat je ook niet uit de weg kunt gaan. Er is zeker hulp nodig! Bijna alle jongeren hebben eerst een reëel zelfbeeld nodig en zelfvertrouwen. Mijn ervaring is dat er eerst gezorgd moet worden voor de overtuiging dat ze het kunnen!
Daarna gaan we naar de eetstoornis toe en nemen we die onderhanden.

Wil je een afspraak maken? Mail of bel T 0515 44 35 88

Ervaringen.

Ze durfde niet te eten omdat ze bang was om te slikken. Ze durfde niet te slikken omdat ze bang was om te stikken. Niet dat dit ooit gebeurt was, maar de gedachte was er altijd. Er was dus een gedachte. Wat een vervelende gedachte! Die gedachte hebben we gepakt als een dingetje. In hypnose heb ik die gedachte genomen als autonoom ding. Ik heb de gedachte de mond laten zien: kijk maar eens gedachte, wat een goede kiezen en tanden. Deze kiezen en tanden kunnen heel goed kauwen, die bijten en kauwen alle harde grote stukjes klein! En ga maar langs de slokdarm, eigenlijk een glijbaan (in overleg met het kind blauw) Zo prachtig kom je via die slokdarm automatisch in de maag. Kijk eens wat een super slokdarm, elke had glijdt lans die slokdarm het gaat vanzelf. En zo kom je in die prachtige maag.

Daar hebben we die gedachte even te pakken! Zoals die gedachte jou steeds voor de gek hield hebben wij nu die gedachte te pakken! Want in jou geweldige maag, zit maagzuur en een mooie maalmachine en die maakt die gedachte helemaal kapot. Het enige wat overblijft is een beetje lucht. Een scheetje of een boertje! Dus als je straks een scheetje of boertje laat weet je dat je die gedachte totaal opgeruimd hebt. Weg ermee!

Ze vertelde haar moeder dat ze een scheet of boer mocht laten van mij! Oeps, idd dat had ik gezegd. Moeder keek mij verbaasd aan. Tsja.

M.v.Z. 11 jaar.

Hij was elke maaltijd ongelukkig omdat hij moest eten. Hij durfde het eigenlijk niet meer aan. Hij was zo hooggevoelig. Gelukkig wist hij precies wat hij wilde, hij wilde net als zijn broertje eten. Alles!!!
Dat beeld hebben we helemaal tot in de details in kaart gebracht. Dat kon ik daarna doorgeven aan het onbewuste.

B. Z 9 jaar.

Wil jij je eigen kracht weer volop ervaren? Wil jij dat je kind terug komt in zijn eigen kracht? Wil jij je kind helpen onbelemmerd op te groeien? Heb je tijdelijk hulp nodig? Heb je inzicht en balans nodig? Wil jij de kracht van hypnose ervaren? Neem dan contact met mij op.