Hoe voelt hypnose?

Hoe iemand hypnose ervaart is heel verschillend. Daarom is het misschien wel leuk om een paar reacties van mensen te plaatsen.

Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Het was net alsof ik heel licht werd en heel veel ruimte kreeg in mijzelf. Ik kwam in hypnose en toe ik achterom keek zag ik dat ik rook en viezigheid achter me had gelaten.

  • Deze vrouw wilde stoppen met roken.

Ik kwam op een heel mooie plek, ik lag in het gras, de zon scheen en ik voelde de warmte, ik heb me nog nooit zo diep kunnen ontspannen. Het was er zo vredig en stil.

  • Deze opmerking hoor ik veel vaker.

Ik voelde me na hypnose nog een poosje heel licht, alsof ik heel veel dingen had losgelaten. Spanning, stress en gedachten, dat gevoel wil ik altijd wel.

  • Ik geef ook altijd de tip er zo lang mogelijk van te genieten, niet direct weer volop de drukte in stappen maar even jezelf te tijd gunnen na te genieten.

Ik liet me in hypnose gaan met een golf warm water, ik liet me mee stromen. Ik lag op mijn rug op het water en ging gewoon mee, het maakte me niet meer uit, het was helemaal ok.

  • Soms vinden mensen hypnose zo fijn dat ze het jammer vinden terug te moeten komen. Dat snap ik, dat heb ik ook zo ervaren.

Ik had het gevoel dat ik de eerste keer niet in hypnose geweest was, dat komt omdat ik het heel anders bedacht had. Mijn idee klopte niet met de realiteit. Maar toen ik de tweede keer in hypnose ging merkt ik dat ik de eerste keer toch wel in hypnose geweest was, alleen niet zo diep, de tweede keer ben ik veel dieper gegaan.

  • Dat is ook wel logisch, je moet even wennen. Maar ik vind het altijd wel wat jammer, ik gun iemand direct die fijne diepe hypnose. Ik heb er niet altijd vat op hoe diep iemand gaat, het hang helemaal van de persoon af.

Ik had nooit gedacht dat het zo zou zijn!!

  • Door wat de media laat zien en door het beeld wat mensen daarvan krijgen, ontstaat een verwachting. De realiteit is dan anders. Je bent niet weg, niet willoos en overgeleverd. Dat is show hypnose en die manier hanteer ik niet!

Ik ben niet in hypnose geweest!!!

  • Soms hoor ik dit mensen zeggen terwijl ik weet dat ze wel in hypnose geweest zijn. Het kan zijn dat ze iets anders van hypnose verwachten, die verwachting komt dan niet uit en dan denken mensen dat ze niet in hypnose geweest zijn. Het is een hardnekkig misverstand dat je overgeleverd bent en willoos. Dat is gewoon niet zo, die hypnose gebruik ik niet. Je bent je bewust van alles zolang je in hypnose bent, je bent niet weg. Geloof me.
  • Het kan ook zijn dat ze echt niet in hypnose geweest zijn omdat ze het zichzelf niet toestonden. Ik heb dat altijd in de gaten en doen dan mijn uiterste best om het toch te realiseren. Maar soms gaat iemand niet in hypnose.  Dan is het jammer, heel jammer.

Je hebt me in hypnose gekregen!!!

Als iemand niet in hypnose wil kan ik daar niets aan veranderen, dan gaat hij ook niet. Dus heb ik het niet gedaan, je hebt het zelf gedaan! Jij bent in hypnose geweest omdat je het wilde, groot gelijk!