Hoe werkt hypnose?

Hypnotherapie is een positieve let the sunshine
therapievorm gericht op de oplossing. Geen show hypnose, vergeet dat beeld aub.

Ons magische brein.

Béta hersengolven. 
Je bent actief, op je werk, in je vrije tijd. Je hersenen zijn heel actief en kunnen problemen oplossen, logisch denken, en adequaat reageren op prikkels. Je bent heel actief, je lichaam kan reageren met extra spierspanning en een verhoogde bloeddruk. Je brein kan dopamine aanmaken.

Alfa hersengolven. 
Het tegenovergestelde van Béta, Alfa ervaar je vooral in rust en met name als je je ogen dicht hebt, bijvoorbeeld tijdens meditatie of een lichte hypnose of trance, dagdromen, of diep nadenken en met je gedachtengang meegaan. In Alfastaat komt informatie veel sneller binnen en worden veel sneller programma’s aangemaakt in ons onderbewustzijn. Wat we in deze toestand voelen, horen en zien, kan heel snel worden omgezet in een automatisme. In deze toestand maken je hersenen melatonine aan.

Théta hersengolven. 
Je bent lekker ontspannen en kunt heel goed nadenken. Je onderbewuste kan dan ineens met heel leuke heldere en geweldige ingevingen of ideeën komen. Hypnose levert  vaak Théta golven op en werkt dan het beste. Je kunt dan informatie krijgen uit je onbewuste waar je bewust niet bij kunt. Ook kun je dan door een hypnotherapeut je brein laten herprogrammeren. Ook als we slapen komen we door deze fase.

Delata hersengolven.
Bereiken we als we heel diep slapen of bewusteloos zijn.

Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Ons onbewuste is vatbaar voor suggesties.

Gebleken is dat als je in Alfa of liever Théta staat bent, je makkelijker beïnvloedbaar bent. Een kinderbrein staat voortdurend in Alfastaat. Ik gebruik voor hypnose het liefst Théta, omdat je onderbewuste dan makkelijk aanspreekbaar is.

Onbewust worden heel veel dingen in ons leven geregeld. Ons onbewuste is vatbaar voor suggesties en het reageert snel en intuïtief.

Bijvoorbeeld: als ik geeuw, geeuw je mee. Een frisdrank of bierreclame kan je dorstig maken, zien eten doet eten. Het water loopt je in de mond als je denkt aan………er zijn nog veel meer voorbeelden van. Ons onbewuste is vatbaar voor suggesties en daar maak ik in hypnose gebruik van. Ik geef het onbewuste nieuwe suggesties. Positief en oplossingsgericht, dat waar je blij van wordt!

Hypnose is veranderwerk.

Tijdens de intake is duidelijk geworden wat jij wilt veranderen. Het is dan duidelijk wat je niet meer wilt en wat je wel wilt. Je wilt een oud pad in je brein dichtzetten en een nieuw pad openen.

Met behulp  van hypnotherapie herprogrammeer je het onbewuste als het ware. Ontbind een oude afspraak of doorbreek een oud patroon, ik geef het onbewuste een nieuwe opdracht en wijs hem op een nieuwe fijne veilige toekomst.

Hoeveel sessies nodig zijn?

Vaak merk je na één sessie al verandering. Het is niet altijd goed te voorspellen hoeveel sessies nodig zijn. Maar meestal zijn 3 tot 5 voldoende.
* Behalve stoppen met roken. Dat kan in 1 keer.

Hypnose in je medicijnkastje.

Hypnotherapie zoals ik die toepas gaat uit van jouw hulpvraag. Ik ga kort in op het probleem. Het kan zijn dat we de diepte ingaan om te kijken wat de oorzaak is van het probleem. Als dat nodig is dan doen we dat.
Het kan ook zijn dat een verandering in mindset genoeg voor jou is om weer vooruit te kunnen.
Beide keren heb je kennis gemaakt met hypnose en weet je wat je kunt verwachten. Je zult merken dat als je weer eens uit balans bent, je aan hypnose denkt als oplossing. Hypnose staat in je medicijnkastje.

Wil jij problemen oplossen? Wil je afvallen? Wil je van je angsten en fobieën af? Wil je de balans in je leven herstellen? Wil jij je burn-out te lijf? Heb je coaching nodig? Wil je beter omgaan met dyslexie? Wil je van je faalangst af en meer zelfvertrouwen? Wil je alles weten over hypnose? Heb je eenkindmet een probleem? Heeft jouw puberhulp nodig? Heb je last van buikpijn of prikkelbaar darm syndroom? Heb je een veel te kort lontje? Wil je stoppen met roken of blowen? Wil jij de kracht van hypnoseervaren? Neem contact met mij op.