Hooggevoelig, angstig kind

Hooggevoelige mensen hebben veel meer spiegel neuronen. Dat zijn soort voelsprieten die ervoor zorgen dat je andere mensen aanvoelt.

Zintuigen zijn gevoeliger afgesteld.

Een hooggevoelig kind heeft moeite om alle prikkels te verwerken. Dat is niet zo raar: Je neemt emoties van andere waar, die komen bij jou binnen. Je kunt hun pijn voelen als jou pijn.
Ook neem je de omgeving scherp op je ziet alle veranderingen. Je hoort alles, je kunt een speld horen vallen. Je ruikt ook alles.
Alle zintuigen zijn gevoeliger afgesteld, je neemt veel meer waar dan anderen.

Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Je hebt bescherming nodig.

Je hebt een beschermende cocon om je heen nodig, die je mag inrichten zoals jij dat wilt. Wil je bescherming voor je buik of oren? Heb je hulpdiertjes nodig die je elke dag helpen? Hier gaan we mee aan de slag. Hooggevoelige kinderen zijn beelddenkers en kunnen het zich helemaal voorstellen hoe ze beschermd worden door die cocon.

Hypnotherapie voor hooggevoelige, angstige kinderen.

Hypnose werkt beter dan medicatie bij kinderen. Wat heb je nodig? Daar zetten we op in tijdens de sessie. Wat wil jij leren?

  • Hoe om te gaan met wat je voelt. Is dat van jou of van die ander?
  • Hoe kun je ervoor zorgen dat je niet alles binnen laat komen?
  • Hoe voorkom je dat je de pijn van iemand anders overneemt?
  • Hoe ga je om met tegengestelde emoties: juf haar mond lacht, maar haar ogen niet.
  • Hoe kan jij jezelf af- of beschermen?
  • Hoe overleef je school?
  • Hoe val je makkelijker in slaap.
  • Hoe ga je makkelijker om met jouw hooggevoeligheid.

Veel tools voor ouders.

Dat wat de kinderen aangeven wat ze nodig hebben en wat we tijdens de sessie aanmaken zijn tools voor ouders. Die kun je heel handig inzetten.

Hooggevoeligheid bij pubers.

Bij pubertijd horen nieuwe dingen. Omgaan met verandering is sowieso niet makkelijk maar in de pubertijd mag je vooral uitvinden. Wie je wilt zijn, wat je wilt doen, wat je wilt worden. Ondertussen verandert je lichaam, anderen reageren erop. Je ontwikkeld nieuwe gevoelens voor anderen! Het is nogal wat. Ook wordt het tijdens de pubertijd belangrijk om je aan te sluiten bij anderen. Erbij horen dus. Het kan je behoorlijk uit balans brengen!

Fysieke gevolgen van hooggevoeligheid.

Alles wat we dagelijks doen en meemaken moeten we ook verwerken. Ons onbewuste is altijd aan het werk, ook ‘s nachts. Dan verwerkt het de dag. Hooggevoelige kinderen kunnen slaapproblemen ontwikkelen. Of als alles wat je ziet en voelt zoveel is, dat je er vol van zit, kan het zijn dat er een eetprobleem ontstaat. Buikpijn, prikkelbaar darm syndroom, hoofdpijn of migraine kunnen een gevolg zijn. Je kind geeft hiermee een signaal.

Als moeder van hooggevoelige kinderen heb ik ook ervaren dat je kind adequaat helpen niet altijd vanzelf gaat. Soms interpreteer je de signalen niet goed, of weet je niet wat er allemaal speelt. Ik ben me gaan verdiepen niet. Ik herken hooggevoelige kinderen nu aan hun heldere ogen. Marijke 

Voorbeelden van kinderen.

 

J.v.B 9 Jaar.
Ik stap elke morgen in mijn bubbel. Daar heb ik ook een klein leeuwtje in die me moed geeft op school. Ik heb er ook een eenhoorn in die me helpt en een vogeltje die me leert lieve woorden te zeggen als ik boos ben. Ik ben veel minder boos en niet meer zo moe.

Een hooggevoelige meisje van 13, dat bijna dagelijks zware hoofdpijn had, is geholpen door haar aandacht te verleggen.Het lijntje met hoofd, hart en onderbuik goed aan te leggen, zodat informatie verwerkt wordt op verschillende niveaus. Ook heeft ze geleerd zich meer af te sluiten voor die enorme stroom aan prikkels, door de focus te richten. alsof het een lichtbundel was. Daardoor kon ze zich beter concentreren.
Een jongen van 16 die zoveel moeite had met de indrukken op school dat hij niet meer naar school wilde. Hij ging wel, maar met zoveel stress dat hij soms thuis eerst overgaf. Dat gun je geen enkel kind. Zijn zelfvertrouwen heeft een grotere duidelijker stem gekregen en is een coach geworden. Hij luistert nu naar zijn zelfvertrouwen en voelt zich sterker.

Waar hij staat kan ook zij staan, lees het a.u.b. zoals het op jou van toepassing is.