Hypnose voor kinderen

Hypnotherapie bij kinderen
werkt snel en effectief. In de meeste gevallen zijn 1 tot 3 hypnose sessies voldoende.

ADHD, angst, fobie, faalangst, buikpijn, prikkelbaar darm syndroom, dyslexieeetproblemen bij kinderen en pubershooggevoelig angstig kind, leer en gedragsproblemenzindelijkheid, bedplassen, hyperactieve blaas, puberdepressie, puberproblemen, slapeloosheid, problematiek rondom scheiding, concentratie vermogen, woedeaanvallen, examenvrees, dwangmatig gedrag. 

Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88
Hypnose voor kinderen, werkt snel en effectief.

Een kind leert snel het kinderbrein staan ervoor open. Daardoor werkt hypnotherapie ook snel. Kinderen staan open voor suggestie en sterke verbeeldingskracht werkt in het voordeel. Ik maak vaak gebruik van verhalen, om positieve verandering aan te brengen. Mijn ervaring als leerkracht en kindercoach is hierbij heel handig. Elke sessie is uniek, afgestemd op leeftijd en problematiek. De aanwezigheid van ouders of ander vertrouwenspersoon is voor het kind natuurlijk heel fijn.

Aangeleerd gedrag kan ook worden afgeleerd.

Dus als jij merkt dat je kind; vreemd gedrag, een negatief zelfbeeld, faalangst of zelfs angst, pesten, verdriet, of iets anders wat je vreemd vindt heeft aangeleerd, weet dat het ook weer afgeleerd kan worden. Kom in actie voordat het kind goed wordt in iets dat niet goed voor hem is.

Hypnose voor kinderen.

Kinderen kunnen helemaal opgaan in het spel, dan verleggen ze de focus van het hier en nu, naar het spel. Eigenlijk is dat ook een beetje hypnose. Kinderen vinden hypnose fantastisch. Kinderen hebben veel fantasie en zijn veel minder kritisch dan volwassenen. Ze gaan bij mij in hypnose door een mooi verhaal. Ze gaan helemaal op in het verhaal en zijn dan al in hypnose. Ik maak het voor kinderen een belevenis, waar ze nog lang van mogen genieten. Uit studie blijkt dat hypnose heel goed werkt bij kinderen. 

Leerkracht, kindercoach en moeder.

Door mijn ervaring als leerkracht, kindercoach en moeder, weet ik hoe kinderen zich ontwikkelen, hier ervaar ik veel voordeel van. Ik gebruik eigenlijk alleen nog hypnose omdat ik merk dat je met hypnose veel sneller en effectiever verandering kunt aanbrengen.

Wil jij me eerst even in je ogen kijken, even kennismaken? Dat begrijp ik heel goed. Boek gerust een gratis 10 minuten sessie! Marijke 

Hypnose voor kinderen vanaf zes jaar.

Bij de eerste sessie beginnen we met een intakegesprek en daarna gaan we over tot de hypnose. Ik maak gebruik van mijn kindercoachings-vaardighe­den en materialen om een kind te laten vertellen wat ze willen en niet meer willen. Als een ver­lan­gli­jstje.
Zeg het maar, niets is te gek, alles mag.

Jongere kinderen coach ik liever via de ouders. Tijdens zo’n coachingssessie gaan we in gesprek over wat er speelt en dan krijg je tips en handvatten mee.

Droomwoordjes is een cursus voor ouders waarin je leert hoe jij je kind kunt helpen. 

Ouders weten vaak heel goed wat er aan de hand is, vertrouw je gevoel!

EetprobleemZelfvertrouwen of faalangst Ang­st voor dok­ter, tandarts.  Bedplassen. Ver­legen­heid. Piek­eren. Vage klachten Bal­ans na trau­ma­tis­che ervaring Buikpijn en hoofdpijn. Nagel­bi­jten. Gedrag– of leerproblemen. Eet­prob­le­men. Slaap­prob­le­men. Keuze momenten, twijfel. Boosheid en woede. Exa­m­en­vrees. Ner­vositeit. Ruzie, pesten. Zor­gen, piekeren.

Wil jij je eigen kracht weer volop ervaren? Wil jij dat je kind terug komt in zijn eigen kracht? Wil jij je kind helpen onbelemmerd op te groeien? Heb je tijdelijk hulp nodig? Heb je inzicht en balans nodig? Wil jij de kracht van hypnose ervaren? Neem dan contact met mij op. 

Ervaring:
Zindelijkheid.

Hij was 7 jaar en kon niet volledig zindelijk worden, poepte nog altijd in zijn broek. Hij was heel boos op zijn probleem. Hij vertelde precies hoe hij het wilde gaan doen. Hij had namelijk bedacht dat poepen veel tijd koste, hij wilde wel op de wc poepen, maar dan snel. Dat hebben we het onbewuste meegegeven. Na de sessie sloot hij een mooie deal met zijn moeder. Elke week dat het goed ging wilde hij een leuke nieuwe onderbroek kopen. Cool toch? Moeder mailde later, dat ze leuke onderbroekjes gekocht hadden.

Eetproblemen.

Zij was 11 en had een eetprobleem. Ze at geel weinig en dat was duidelijk zichtbaar. Ze had een angst ontwikkeld om te stikken in een hap. Maar eigenlijk was dat toch wel wat raar, omdat het nog nooit gebeurt was. Dus ze had een angst ontwikkeld rondom de gedachte aan stikken. De gedachte is dan te pakken, als een dingetje. Dat kon ze zich goed voorstellen. Toen hebben we de gedachte gepakt en in hypnose heeft ze die gedachte in haar mond gedaan, zodat die gedachte eens goed kon zien hoe goed die mond werkte. Goede sterke tanden die konden eten en kauwen een sterke tong. Toen heeft ze de gedachte doorgeslikt, zodat de gedachte ook kon zien dat de slokdarm heel goed werkte, eigenlijk was het een soort glijbaan waarlangs de gedachte in de maag kwam. Daar hadden we de gedachte te pakken, zoals de gedacht ook het meisje te pakken had gehad al die tijd. Want ook de maag werkte heel goed en die maakte de gedachte helemaal kapot, het maagzuur pakte de gedachte aan tot alleen gas overbleef, dat gas reisde door de darmen en zou er in de loop van de dag uitkomen als een boertje of scheetje. Zei ze na de sessie tegen haar moeder: ik mag van Marijke een scheetje laten of een boer. Oeps.

Concentratie problemen. 

Ik ben met mijn zoon bij je geweest omdat hij op school extreem druk gedrag vertoonde. Hij heeft van jouw een “strakkijker” gekregen, die zet hij elke dag op als hij naar school gaat en het werkt super goed. Ik was net op school en juf was zo blij! Ze vertelde dat onze zoon zich kan afsluiten van prikkels en er zichtbaar blij mee is. Juf wilde graag weten wat we gedaan hadden. Ik vertelde over de strakkijker en de hypnotherapie. Juf zei dat ze hem daarbij kon helpen. Ze zou hem ook attenderen op de strakkijker als hij weer eens afgeleid zou worden! We zijn er allemaal zo blij mee. Wat een geweldige fijne oplossing. Moeder van C.F 8 jaar.

Prikkelbaar darm syndroom. PDS.

Een meisje van 8 jaar komt met haar moeder mijn praktijk binnen lopen. Ze hebben allerlei reguliere en alternatieve behandelingen gedaan om het meisje te helpen bij haar PDS. Het meisje had heel veel buikpijn. Dagelijks meerdere keren klaagde ze over ernstige pijn. En dat terwijl ze zo graag paardreed.

We hadden hier duidelijk te maken met een HSP meisje. Zorgen bewaarde ze in haar buik, ook zorgen van anderen. Ze mocht leren dat ze een schild voor haar buik kon zetten met een deurtje. Dat deurtje kon ze zelf open en dichtdoen. Ze kon het bijvoorbeeld op school dichtdoen. Zodat ze dan de zorgen van anderen niet binnen liet. Thuis kon ze het lekker open zetten om haar buik te laten luchten. Haar liefde voor paarden hebben we ingezet als therapeutisch middel. En ze leerde hoe ze het zonnetje in haar buik aan kon zetten. Zodat warm geel licht in haar buik kon schijnen. Dan zou de pijn weggaan.

Bij de tweede sessie vertelde ze dat de buikpijn eigenlijk niet meer teruggekomen en dat ze zo blij was met het zonnetje in haar buik. Dat mama ook kon voelen dat het zonnetje in haar buik scheen, zo lekker warm!