Hypnotherapie is een therapievorm waarbij hypnose ingezet wordt als uitsluitend therapeutisch middel. Deze therapievorm geeft je toegang tot het onbewuste. Het kan je op heel veel verschillende manieren helpen, surf maar eens door mijn website dan zie je dat het heel breed inzetbaar is. Van stoppen met roken tot regressie, van burn-out naar afvallen, van emotionele en psychische problemen er is heel veel mogelijk.

Als je iets wilt veranderen in je leven.

Je merkt het natuurlijk zelf als eerste als er iets is. Je gaat eerst zelf op onderzoek uit en zet zelf de eerste stappen. Als je merkt dat je wel wat steun kun gebruiken dan kan je kiezen voor deze therapievorm. Het voordeel is dat als je kiest voor deze therapievorm je bewust en onbewust op dezelfde lijn krijgt. Want bewust weten de meeste mensen wel wat ze willen, maar onbewust werkt niet mee. Die samenwerking weer op gang brengen maakt dat je weer door kunt.

Waarmee komen mensen?

  • Mensen komen met zowel lichamelijke als ook emotionele klachten.
  • Hypnotherapie werkt geweldig bij stress gerelateerde aandoeningen en bijna iedereen heeft regelmatig stress.
  • Lichamelijk ongemak als ziekte of onverklaarbare aandoeningen hebben een emotionele oorzaak.
  • Ook oude patronen, gewoontes of vervelende gedrag, zijn issues waarmee mensen komen.
  • Natuurlijk komen er ook veel kinderen! 

Hypnose als therapeutisch middel.

Laat dit even duidelijk gezegd zijn het is een therapeutisch middel, geen show!

Het voordeel van in hypnose zijn is dat je open en eerlijk contact kunt maken met jouw eigen gedachten en opgeslagen informatie. Als jong kind ben je niet kritisch, je leert makkelijk en snel. Kinderen leren kritischer te zijn en rond een jaar of zeven is kritische brein als het ware je firewall geworden. Het filtert de informatie en kijkt kritischer om zich heen. Alles komt niet meer klakkeloos binnen. Kinderen leren van ouders, familie, straat en leefomgeving, school, vrienden enz. Kritisch denken is belangrijk, je mag best informatie als niet nuttig afdoen en het niet binnen laten komen.

Door middel van hypnose passeer je als het ware het kritische deel en kom je bij die grote informatiebron je onbewuste. Maar 5% van wat we doen en denken doen we bewust, 95% onbewust.

We kunnen bewust gedrag aanleren, als we het een aantal keer herhalen verdwijnt gedrag in het onbewuste en kunnen we het doen zonder na te denken. Denk aan autorijden, je hebt het bewust aangeleerd en keurig volgens de regels toegepast. Tot je het zo gemakkelijk kon doen dat je het onbewust ook kunt. Ben jij je altijd bewust van je handelingen, schakelen, richting aanwijzen of zelfs de route die je rijdt?

Ben jij bang voor hypnose?

Dan heb je vast iets gezien wat je onaangenaam vond. Een showhypnose of iets in een film. Vergeet dat beeld. Zoals je hebt kunnen lezen is hypnose iets wat je heel vaak hebt ervaren zonder je bewust te zijn. De hypnose zoals ik die in mijn praktijk gebruik is echt niet moeilijk en heeft als doel jou te helpen. Daarnaast ben ik een nuchtere Fries en heb geen zin in show

Directe hypnose.

Ik gebruik de directe hypnose van Dave Elman. Dit is een vorm van hypnose waarbij je de diepe hypnose inzet voor snel en effectief resultaat. Ik kan iemand met één sessie laten stoppen met roken. Maar ook voor anderen problemen zijn veelal niet meer dan 3 sessies nodig.

Je kunt hypnotherapie als zelfstandige therapie maar ook naast andere hulpverleningstrajecten inzetten. Ook kan je natuurlijk altijd in overleg met je huisarts besluiten wat goed voor je is. Sowieso is in veel gevallen het ook een goed idee ook met een arts contact te houden.