In Utero.

Docu/film In Utero.
Deze bijzondere film gaat over de tijd in de baarmoeder. Waar jarenlang aangenomen werd dat een kindje nauwelijks waarneemt en gelukkig ronddobbert, blijkt dat deze aanname totaal niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Een kindje is meer dan het samensmelten van DNA van de ouders. Het is zich bewust van de ouders en met name de moeder, maar als alle zintuigen aangelegd zijn komt meer informatie binnen. Het wordt ook beïnvloed door de maatschappij waarin we leven. Onze maatschappij van nu heeft specifieke kenmerken die ook het ongeboren kind beïnvloedt. Een kind reageert op die invloeden en neemt de informatie op. Een babybrein wordt tijdens de zwangerschap aangelegd en begint dan ook al te functioneren. Dat kun je zien door gezichtsuitdrukkingen, een kindje droomt en vertoond lichamelijke reacties op prikkels.

Wat je in de baarmoeder waarneemt en opslaat in het brein, heeft groot effect op de rest van je leven. In deze docu/film komen diverse wetenschappers aan het woord, ze vullen elkaar prachtig aan en zo ontstaat een ongelooflijk indrukwekkend inzicht in het leven in de baarmoeder en daarna.

Zondagmiddag 25 november 2018
13.00 tot 15.00
€ 17,50 Incl koffie/thee/hapjes.
Eventueel tijd voor nabespreking.
Max 15 personen.
Almastraat 14 8601EW Sneek.
Kaarten bestellen en vooraf betalen.

Deze film sluit heel mooi aan bij de cursus: Een bewuste geboorte. Ik heb deze film gezien en omdat hij zo’n ongelooflijke impact op me heeft gehad, heb ik hem aangeschaft. Ik mag deze film laten zien in kleine groepen. Ik kan je aanraden om na het kijken van de film de tijd te nemen om even na te bespreken.

Marijke Witbraad.