In Utero – een spraakmakende documentaire over de invloed van ervaringen in de baarmoeder op de gezondheid van mens en maatschappij.

In Utero gaat over de impact van trauma’s die ontstaan tijdens zwangerschap, geboorte en de tijd erna. In de documentaire komen heel veel wetenschappers en therapeuten aan het woord die allemaal vanuit hun eigen expertise inzicht geven in de problematiek.  Het is een bijzonder indringende documentaire die je stof tot nadenken geeft.

Ik zou het geweldig vinden als elke ouder dit ziet. Het is niet voor niets onderdeel van de cursus; Een bewuste geboorte, voor jonge ouders.
Ons zorgsysteem is opgeleid om te handelen, mensen zijn aan het werk, ze reageren op wat de patiënt aangeeft. En dat is natuurlijk goed. Maar niet bij een geboorte.
Het is normaal geworden dat een geboorte medisch benaderd wordt, maar alle onnodige handelingen verbreken de verbinding tussen moeder en kind.

De verbinding tussen moeder en kind is belangrijk tijdens de zwangerschap, de geboorte en de opvoeding. De verbinding zorgt ervoor dat de moeder intuïtief weet wat haar kind nodig heeft. Maar de verbinding wordt heel vaak verbroken. Denk alleen al aan de controles, als een moeder aangeeft dat het goed gaat, worden toch controles gedaan, hiermee wordt de moeder monddood gemaakt en genegeerd. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

De documentaire zet ons aan tot nadenken.

Daarom ook geef ik je de gelegenheid om de film na te bespreken.

Praktische informatie.

9 juli ’19
19.30 tot 21.30
€ 12,50
Hypnosecentrum Sneek. Almastraat 14 8601EW Sneek.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.