Een heel bijzondere techniek die ik regelmatig inzet omdat hij zo effectief is is de inner child therapie.

Een kind is afhankelijk van verzorgers. Totaal afhankelijk zelfs. Zonder liefde en eten gaat een baby dood. Stel je voor; twee grote kerels zouden mij oppakken in een hoek leggen en zeggen dat ze me laten je liggen, voor altijd. Ik zou me hooguit verbazen, opstaan en mijn weg vervolgen. Doe je dit bij een baby, dan sterft het. Een kind is zich hiervan bewust.

Het overlevingsmechaniek van een kind is, lief zijn, aanpassen en doen wat van je gevraagd wordt. Als een kind iets aangedaan wordt, gaat het als eerste bij zichzelf te rade. Wat heb ik fout gedaan? Loyaliteit naar ouders toe is enorm.
Een kind is ook heel kwetsbaar omdat het zo open staat, alles komt binnen. We zijn als ouders en opvoeders, al willen we het met hart en ziel, niet altijd even tactisch. Sterker nog er zijn ouders die ronduit eerlijk toegeven dat ze niet van hun kind houden. Wat er dan gebeurt met en kind is tot ver in de volwassenheid merkbaar.

Met een innerchild sessie mag jij als volwassene van nu, met alle kennis die je hebt, terug gaan naar dat gekwetste kind in jouw. Je mag het laten uithuilen, troosten en in gesprek gaan. Je mag het getraumatiseerde kind helen. Het vertrouwen terug geven en het weer laten stralen.

Ik zie regelmatig mensen opgelucht en helemaal onder de indruk de praktijk uitlopen. Met mooie nieuwe inzichten, minder verdriet en veel meer rust in het leven.

Vrouw met koele moeder.

Ze had haar moeder altijd als koel ervaren. In haar beleving had ze nooit een warme knuffel gekregen, een troostende arm om haar heen of een heerlijk momentje samen voorlezen of zingen. Het had haar het gevoel gegeven dat het nooit goed was wat ze deed. Hoe ze het ook deed, ze deed het nooit goed. Het had haar haar hele leven verdriet gedaan. Haar moeder kon haar niet geven wat ze nodig had.

In een innerchild sessie is ze naar dat eenzame verdrietige kind gegaan. Als de vrouw van nu, zelf moeder. Ze heeft het kind op schoot genomen, getroost en geknuffeld en heel veel warmte gegeven. Ze heeft uitgelegd dat ze er altijd was, omdat zij de volwassen versie van het kind was.

Ik heb het laten gebeuren, tot ze aangaf dat het goed was. Ze vertelde tijdens de volgende sessie twee weken later, dat ze een heel fijne innerlijke rust dagelijks mocht ervaren. Het was goed. Ze vertelde ook dat haar kinderen het zo fijn vonden dat ze nog liever was geworden. Ze zei: het klopt, ik voel een enorme rust, waardoor ik meer in het hier en nu kan zijn, het verleden houdt me minder bezig”.

Weer zo’n parel. Wat een mooi emotionele ontmoeting. Marijke.

Klik hier en maak een afspraak.