Medische hypnose kan een reguliere behandeling van een arts ondersteunen, het kan ook als zelfstandige therapie ingezet worden om lichaam en geest te ondersteunen. medische hypnose wordt al heel lang gebruikt. James Esdail opereerde in 1840 mensen zonder anesthesie. Herstellen heeft alles te maken met mindset. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, als je overtuiging is dat je beter wordt, dan volgt je lichaam. Denk aan het placebo effect. Eigenlijk is medische hypnose te vergelijken met het placebo effect, de overtuiging dat jij beter wordt van die (pil) zet alles aan tot herstel.

Stress is de grote ziekmaker van deze tijd, burn-out of een depressie kan een gevolg zijn van langdurige stress. Maar natuurlijk zijn ook fysieke klachten denkbaar als gevolg van stress denk aan; nek en schouderklachten, darmklachten, hoge bloeddruk en ga zo maar door.

Ons lichaam geeft signalen als iets niet goed gaat. Als je niet reageert worden de signalen steeds luider, er is iets aan de hand. Luister je niet dan wordt je ziek. Natuurlijk bepaalt genetische aanleg ook een deel van onze ziektes maar onze overtuiging is ook ongelooflijk sterk. Hoe kan jij verklaren dat mensen met dezelfde genen niet dezelfde ziektes ontwikkelen? Er zijn blijkbaar veel meer factoren die invloed hebben op onze gezondheid. Een grote factor is je overtuiging. Je overtuiging speelt een rol bij ziekte en herstel. Denk daarbij vooral aan het placebo effect.

Medische hypnose werk o.a. bij

Dit is een greep uit alles waarvoor je medischehypnotherapie kunt inzetten. Laat de gedachte dan je mindset je beter kan maken eens door je heen gaan?

We hebben dagelijks te maken met lichaamsbewustzijn of lichaamsintelligentie.

Je hoeft je spijsvertering niet aan te zetten, of je longen de opdracht te geven om te ademen, heel veel lichaamsprocessen gebeuren gewoon.
Ook is ons lichaam voortdurend cellen aan het verversen of herstellen.

Het placebo-effect laat het zelfhelende vermogen van de mens zien.

In de groep die het placebo krijgt gebeuren wonderen, mensen krijgen een suikertablet en genezen van hun ziekte. Ze zijn ervan overtuigd dat ze het medicijn krijgen en blijkbaar zetten ze hun brein op herstel.
Dat effect werkt natuurlijk ook bij de groep die het medicijn krijgt, zowel placebo als nocebo.
Ook is er onderzoek gedaan naar virtuele operaties. Operaties die niet echt gebeuren maar die wel opmerkelijke resultaten boeken, denk aan de virtuele maagband. Ik hoor mensen wel eens zeggen dat ze dagenlang buikpijn hebben gehad nadat ze die virtuele maagband kregen.

Ziekte en herstel hebben alles te maken met mindset.

Een positieve mindset een groot vertrouwen in herstel, in jezelf en het proces met liefde doormaken is herstel bevorderend. Maar dan moet je het wel 100% bewust en onbewust geloven, en dan wordt de hypnotherapie zo interessant. Met behulp van hypnotherapie kan jij je bewuste én onbewuste ervan overtuigen dat jij gaat herstellen.

Luisteren naar de signalen.

Ben jij ziek maar heb je geen idee wat je lichaam je wil vertellen? Dan kun je de hypnotherapie ook inzetten om erachter te komen waarom je ziek geworden bent. We kunnen bijvoorbeeld, de kerntransformatie gebruiken om te kijken waarom je ziek bent en wat je ziekte je wil vertellen. Ook kunnen we met de parts-therapie je ziekte onderzoeken, waarom het gekomen is en wat het nodig heeft om te herstellen. Er zijn meerder mogelijkheden om met je ziekte als het ware in gesprek te gaan.

Herstellen door ontspanning en vertrouwen.

Herstellen gaat sneller en effectiever door ontspanning en vertrouwen. Als je stress hebt ben je aan het overleven, vluchten of vechten, dat is signaal. Je kunt dan niet herstellen, je immuunsysteem is nauwelijks actief. Cortisol en adrenaline stroomt door je lichaam.
Als je ontspannen bent dan kunnen cellen herstellen. Je kunt een hypnose sessie “Medische hypnose” kopen die je zo vaak je wilt kan inzetten. Neem de tijd voor herstel! Ik kan je heel veel tips en trucs leren om optimaal te ontspannen en denk aan Omdenken. Positieve gedachten en emoties helpen bij herstel.

Het lichaam aanzetten tot herstel.

Onderzoek wijst uit dat door hypnose de bloeddruk lager wordt, dat er meer balans komt tussen stress en relax, dat het immuunsysteem beïnvloed kan worden en ook bloedlichaampjes.

Bruce Lipton schrijft in zijn boek: de biologie van de overtuiging dat wij in staat zijn ons DNA te veranderen door onze overtuigingen. Overtuigingen zijn hartstochtelijke waarheden.
Joe Dispenza heeft een vuistdik boek geschreven over het Placebo-effect. Jij bent de placebo. De oneindige kracht van ons brein en ons lichaam.

Klik hier en maak een afspraak.

Gedachten kracht.

Energetische beinvloeding van het lichaam door het brein is wetenschappelijk aangetoond. Het brein is in staat de chemie te veranderen, zelfs het DNA te veranderen. Als je dat weet dan weet je ook dat je meer aan je eigen knoppen staat dan je denkt. Jij bent in staat je gedachten te bepalen, te veranderen. Als je daarbij hulp nodig hebt, maak een afspraak en gun jezelf een positieve herstellende mindset.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.