Medische hypnose kan een reguliere behandeling van een arts ondersteunen, het kan ook als zelfstandige therapie ingezet worden om lichaam en geest te ondersteunen. Medische hypnose wordt al eeuwenlang toegepast.

Psychosomatiek.

De invloed van het denken op het lichaam zie je terug in het lichaam. Onverwerkte emoties zetten zich vast in je lichaam en die voel je als pijn. Elk orgaan is verbonden met een emotie. In onze taal kun je terugvinden wat het orgaan wil uitdrukken. Het ligt je zwaar op de maag, je gal ergens over willen spugen, zijn voorbeelden hiervan. Je kunt vermijdingspatronen, controlestrategieën of vluchtgedrag ontwikkelen om pijn niet aan te gaan. Maar het komt vroeg of laat naar boven. Als je jezelf toestaat de emotie te voelen, dan kun je herstellen. Hiervoor kun je ook de ACT inzetten.

Ziek van stress.

Stress is de grote ziekmaker van deze tijd, burn-out of een depressie kan een gevolg zijn van langdurige stress en het niet leven volgens je waarden. Maar natuurlijk zijn ook fysieke klachten denkbaar als gevolg van stress denk aan; nek en schouderklachten, darmklachten, hoge bloeddruk en ga zo maar door.

Ons lichaam is zo wijs.

Ons lichaam geeft signalen als iets niet goed gaat. Als je niet reageert worden de signalen steeds luider, er is iets aan de hand. Luister je niet dan wordt je ziek. Door middel van diverse technieken kan ik je begeleiden in het contact maken met dat wat aandacht vraagt. Niet bij voorbaat bang zijn voor wat je tegenkomt, maar liefdevol en empatisch contact maken.

Medische hypnose werk o.a. bij

Dit is een greep uit alles waarvoor je medische-hypnotherapie kunt inzetten. Laat de gedachte dan je mindset je beter kan maken eens door je heen gaan?

SOLK onverklaarbare aandoeningen.

Ik denk dat “aandoeningen”verklaarbaar zijn. Elke pijn of ongemak is een signaal van het lichaam, maar kan ook aangeleerd gedrag zijn. Je kunt door je aandacht te focussen en te luisteren erachter komen wat je lichaam je te melden heeft. Dit is een mooie ontdekkingsreis naar binnen. Lees hier meer. 

Het placebo-effect laat het zelfhelende vermogen van de mens zien.

In de placebo groep gebeuren wonderen, mensen krijgen een suikertablet en genezen van hun ziekte. Overtuiging speelt dus blijkbaar een grote rol bij herstel. Ook is er onderzoek gedaan naar virtuele operaties. Operaties die niet echt gebeuren maar die wel opmerkelijke resultaten boeken, denk aan de virtuele maagband. Ik hoor mensen wel eens zeggen dat ze dagenlang buikpijn hebben gehad nadat ze die virtuele maagband kregen.

Luisteren naar de signalen.

Ben jij ziek maar heb je geen idee wat je lichaam je wil vertellen? Dan kun je de hypnotherapie ook inzetten om erachter te komen waarom je ziek geworden bent. We kunnen bijvoorbeeld, de kerntransformatie gebruiken om te kijken waarom je ziek bent en wat je ziekte je wil vertellen. Ook kunnen we met de parts-therapie je ziekte onderzoeken, waarom het gekomen is en wat het nodig heeft om te herstellen. Er zijn meerder mogelijkheden om met je ziekte als het ware in gesprek te gaan.

Het lichaam aanzetten tot herstel.

Onderzoek wijst uit dat door hypnose de bloeddruk lager wordt, dat er meer balans komt tussen stress en relax, dat het immuunsysteem beïnvloed kan worden en ook bloedlichaampjes.

Bruce Lipton schrijft in zijn boek: de biologie van de overtuiging dat wij in staat zijn ons DNA te veranderen door onze overtuigingen. Overtuigingen zijn hartstochtelijke waarheden.
Joe Dispenza heeft een vuistdik boek geschreven over het Placebo-effect. Jij bent de placebo. De oneindige kracht van ons brein en ons lichaam.

Klik hier en maak een afspraak.

Gedachten kracht.

Energetische beinvloeding van het lichaam door het brein is wetenschappelijk aangetoond. Het brein is in staat de chemie te veranderen, zelfs het DNA te veranderen. Als je dat weet dan weet je ook dat je meer aan je eigen knoppen staat dan je denkt. Jij bent in staat je gedachten te bepalen, te veranderen. Als je daarbij hulp nodig hebt, maak een afspraak en gun jezelf een positieve herstellende mindset.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.