Uit onderzoek blijkt dat als een arts je waarschuwt voor pijn, je meer pijn ervaart.
Als je een liefdevolle arts hebt die werkelijk contact met je maakt en die vertrouwen uitstraalt dan ervaren mensen minder pijn.

Pijn is stress en stress verergert pijn.

Wat is dat toch met pijn, wij willen geen pijn we gaan pijn uit de weg. Hoe meer spanning pijn je oplevert, hoe meer pijn je ervaart. Draai je dit om dat kan je dus stellen dat je door ontspanning minder pijn ervaart. Dan moet je die vicieuze cirkel doorbreken, die gedachte dat pijn is negatief is, of die gedachte die alles verkrampt als ergens pijn ervaren wordt. De onbewuste reactie op pijn is grotendeels aangeleerd gedrag. Kijk eens terug naar je jeugd, hoe heb jij geleerd om te gaan met pijn? Heb je geleerd pijn met paracetamol aan te pakken of heb jij leren te luisteren naar je lichaam en een rust moment genomen om te herstellen?
Als je wilt herstellen, dan heb je rust nodig, alleen dan kunnen cellen herstellen.

Hypnotherapie kan je helpen die vicieuze cirkel te doorbreken en weer tot rust te komen.

Hypnose is ontspanning, door die ontspanning in te zetten bij pijn kan je je lichaam leren dat pijn voor jouw een pas op de plaats betekend, een moment voor jezelf om te luisteren naar je lichaam. Als een kind pijn heeft troosten we het kind en leggen onze hand op die zere plek. Laten we dat ook voor onszelf doen, pijn als signaal waarnemen, het aandacht geven, een helende hand op die plek leggen en jezelf troostend toespreken.

Hypnotherapie en chronische pijn.

Ook kan hypnotherapie helpen bij chronische pijn. Chronische pijn kan komen door stress, door verkramping van het lichaam. Leren omgaan met chronische pijn kan op verschillende manieren. Je kunt de pijn een plek geven en accepteren dat jij die pijn hebt. Je kunt pijn veranderen, qua kleur, intensiteit, emotionele lading en gedachten aan pijn die stress opleveren veranderen.

Holistisch kijken naar pijn.

Ik ben geen arts, ik kijk anders naar pijn. Je kunt een arts laten kijken naar pijnklachten en er medicijnen voor nemen. Je kunt ook besluiten om de onderliggende emotionele oorzaak van pijn te onderzoeken. Pijn is een signaal van het lichaam dat iets niet goed gaat. Je kunt pijn onderzoeken. Daarvoor kan ik de kerntransformatie gebruiken, een heel mooie manier om onderliggende emotionele mechanieken te bekijken.

Een aantal jaren geleden werd bij mij de diagnose posttraumatische dystrofie vastgesteld, door artsen in het ziekenhuishet begon in 2014 na een enkelbreuk, daarna ook in de rechterknie, ogen en maag met een plotseling zeer sterke gluten intolerantie. Tv kijken was al jaren bijna onmogelijk evenals kunstlicht behalve ouderwetse gloeilampen. Ik heb mijn baan opgegeven in de bouw, zo weinig kon ik noch doen.

Alcetyl cisterne, barnidiprine en toen THC , dat hielp nog het meeste. Echter werd ik steeds gevoeliger voor de werking daarvan. Wel bijna pijnvrij in de knieën en ook minder last van de ogen.

Ik begon ook te merken dat afleiding ook zorgde voor  minder pijn. Dat icm een tv uitzending over hypnose bracht mij op het idee om mij hier verder in te verdiepen.  Twee behandelingen.

Soms is de pijn maar even weg, soms een uur en steeds vaker een hele dag. We zijn een maand verder en doordat ik in staat ben de pijn te stoppen beweeg ik weer. Kan nu weer goed fietsen op mijn gewone mountainbike, lopen en traplopen gaat ook sterk vooruit, weinig last meer van gluten en ook de overgevoeligheid voor licht gaat sterk vooruit.

Ik merk dat ik hiermee de crps pijn en klachten goed kan sturen en beweeg nu meer en beter dan de afgelopen 3 jaar. Als dit zo doorgaat dan denk ik dat crps met hypnose ‘te genezen is’  Het geen belangrijk is dat je gelooft in genezing van je eigen lichaam

Voorbeelden van anderen.

Ik had 15 jaar onverklaarbare pijn aan mijn bovenarmen. Ik moest ermee leren leven, ze konden niets vinden. Ik was het hele ziekenhuis door geweest. Ik besloot het erbij te laten, maar vond het toch niet bij me passen. Het leven wat ik leidde was niet wat ik wilde. Ik heb een afspraak gemaakt bij Marijke. Eén van de eerste vragen die ze stelde was, hoe lang heb je dit al? Wat speelde er op dat moment in je leven? 15 jaar geleden ging het niet goed met mijn zoon, hij was puber, had verkeerde vrienden en ik kon niet meer contact met hem maken. Hij is zelfs even uit huis geplaatst. Marijke keek mij aan en zei; je hebt geprobeerd je zoon bij je te houden, je hield je armen om je kind heen, maar je kind ging bij je weg. Hoe pijnlijk is dat! Het raakte me diep, ik huilde even.

Het lichaam heeft het zo goed bedoelt. In gedachten zag ik het mezelf inderdaad doen, mijn armen om mijn zoon houden. Gelukkig gaat het nu goed met hem. Hij heeft zijn leven op de rit, heeft een fijne relatie en een fijne baan, hij woont leuk en is gelukkig. Mijn lichaam heeft het alleen nog niet door. Ik ben twee keer bij Marijke geweest, maar na de eerste keer was het eigenlijk al over. Het is niet te geloven, ze legde direct de vinger op de goede plek. Ik kan mijn armen weer goed bewegen, ik ben aan het plannen maken voor een toekomst een leuke baan of leren, of allebei!!  Maaike de B. 46 jaar.

Ik had iets heel vreselijks, ik lag elk jaar rond kerst in het ziekenhuis! Ik begon me na de zomer al ongerust te maken over wat ik dit jaar weer zou krijgen. Het zat me heel erg dwars. Ik was bij Marijke om te stoppen met roken en liet dit ineens vallen. Marijke keek op en veerde overeind, dit is interessant zei je. Je bent jezelf onbewust gedrag aan het aanleren. Dat kan je ook weer afleren. Door middel van omdenken en het aantrekken van wensgedachten ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Ik ben twee keer bij Marijke geweest en weet zeker dat ik dit patroon doorbroken heb, ook heb ik nu handvatten om mijn leven leuker te maken. Ik ben positiever en blijer en geniet meer van het leven, die kleine dingen zie ik overal ineens weer! Loesanne P 38 jaar.

Ik had een vreemde pijn in mijn buik. Een onverklaarbare pijn, die dokters niet konden duiden. Marijke stelde voor om de kerntransformatie te doen. Kort gezegd kijk je naar de onderliggende lagen tot je bij de kern komt. We kwamen uit bij de pijn en de oorzaak was dat ik verdriet doorslikte. Dat ik dit deed om mijn kinderen te beschermen, ik moest overeind blijven staan, ondanks alle verdriet. Ik keek naar het verdriet en wat daaronder lag, we kwamen bij de mooie herinneringen. Die had ik weggestopt, verdriet overheerste. De mooie herinneringen! Ze waren er nog. Daarna hebben we nog een paar stappen gedaan en toen kwam in bij de kern, wat een emotionele belevenis, zo puur, zo mooi, zo ongelooflijk liefdevol. Ik kan dat gevoel elke dag opnieuw oproepen en dan voel ik een innerlijke kracht intens groot. Daardoor slik ik emoties niet meer door, ik heb het niet nodig. Ik ga met mijn aandacht naar die emoties en geef ze aandacht. Ik huil, schreeuw en uit het allemaal, ik ben door een emotionele rollercoaster gegaan, maar wat is dat een goed idee geweest. Het werd tijd, de pijn in mijn lichaam is weg. Maar verval ik in mijn oude gedrag, dan krijg ik direct een seintje, dan verbind ik me weer met dat kern gevoel en dan kom ik weer tot rust. Ik ben maar 2 keer bij Marijke geweest, ze heeft me zoveel handvatten meegegeven, ik kan mezelf nu heel goed redden. Margriet C 56 jaar.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.