Prikkelbaarheid, kort lontje.

Prikkelbaarheid en een kort lontje schreeuw
valt onder de categorie stemmingsproblemen. Je schiet snel van de ene in de andere emotie. Het ene moment ben je ontspannen, het andere woedend. Het ene moment ben je geduldig, het andere ontplof je. Dit gedrag past niet bij de situatie en eigenlijk past het ook niet bij jou.
De oorzaak voor dit gedrag is vaak stress of aangeleerd gedrag.
Iets triggert jou tot deze wisselingen. Het maakt de omgang met anderen moeilijk, je komt niet uit de verf en durft jezelf niet te laten zien. Je bent bang voor jezelf, schaamt je en voelt je niet begrepen.

Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Het probleem is té!

Het probleem is dat jouw reacties té heftig zijn, té snel, té onbetrouwbaar. Geen controle.
Jij en anderen ervaren het als storend. Zeker als je ouder bent ben je bang voor jouw reacties ten opzichte van jouw kinderen en wordt het een probleem.
Soms kan de oorzaak liggen in de fase die je door moet, ziekte, stress, scheiding, zorgen of andere problemen kunnen prikkelbaarheid veroorzaken.
Het kan ook zijn dat je in de voetsporen van jouw opvoeder treedt, dat je niet de weg naar verandering kunt vinden en in cirkels blijft ronddraaien.

Aangeleerd gedrag kan je weer afleren.

Hoe dan ook, het is aangeleerd gedrag en dat kun je dus ook weer afleren.
Met hypnohterapie kun je het niveau van prikkelbaarheid verminderen. Jou reactietijd geven. De triggers aanpakken, jouw weerbaarheid vergroten, je beter leren ontspannen en je leren je emoties beter te reguleren. We kunnen jouw onderbewuste aanzetten tot vijf of tien te tellen en vanuit je hart liefdevol te reageren.

Wil jij tot tien leren tellen voordat je reageert? Wil jij controle over je eigen emoties? Wil jij woede en agressie uit je systeem? Wil jij weer liefdevol en bedachtzaam reageren? Wil jij jouw triggers herkennen en leren beheersen? Wil jij de kracht van hypnose ervaren? Neem dan contact met mij op.