Puber depressie

Je denkt niet zo snel aan hypnose bij eetproblemeneen depressie. Je leven verandert nu immers zo snel. Je neemt afstand van je ouders, op school moet je veel, je moet nadenken over je toekomst, je krijgt steeds nieuwe vrienden, of juist niet, je wordt verliefd, hormonen, je lichaam verandert, enz.

Depressie herkennen bij je kind?

Ouders denken ook meestal niet aan depressie en artsen trekken die conclusie ook niet snel. Toch komt het dus heel veel voor. Je hebt het over depressie als somberheid langer dan twee weken duurt.

Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Hoe voelt een depressie?

Je voelt je vreemd, anders of niet normaal gedrag en gevoel,  lichamelijke klachten als hoofdpijn, buikpijn, slaapproblemen, eetproblemen, lusteloosheid, moeheid, schuldgevoel, negatief zelfbeeld of zelfs de gedachte tot zelfmoord komt voor. Er treedt een grote verandering op, die niet positief is, waar je moeilijk je vinger op kunt leggen, maar je weet dat het niet klopt. Stel je ouders op de hoogte en vraag hulp, zelfs als je niet kunt uitleggen wat er speelt!!

Depressie herkennen is heel moeilijk en het is ook niet het eerste waar je aan denkt, maar als je bovenstaande cijfers leest, moet je het toch in gedachten houden! Vaak hebben ouders een gevoel dat er iets niet klopt. Blijf bij je gevoel, kom op voor je kind en onderneem actie!
Marijke.

1 op de 5 pubers is depressief!

Eén op de vijf pubers is somber en één op de twintig is depressief. Als ouder doe je er verstandig aan snel in te grijpen. ‘Wanneer je puber eenmaal een flinke depressie doormaakt, is de kans op een volgende vijftig procent.’ Bron: J/M Ouders. 

Om depressief van te worden!

Er is zoveel onrust, je piekert, twijfelt, voelt veel boosheid, woede of machteloosheid. Je bent uit balans, compleet van je padje. Misschien reageren mensen boos op je, begrijpen ze je niet.  Ben je zo moe dat je niet naar school kunt, je voelt je eenzaam. Misschien ben je zo in de war dat je niet meer voor jezelf op kunt komen. Je hebt zoveel te doen en kunt niet goed prioriteiten stellen. Je wordt gek van constante prikkels.
Dit alles stapelt zich op en verergert de klachten. Als deze klachten langere tijd aanhouden moet er echt iets gedaan worden!

Hypnotherapie werkt veilig en snel!

Het is belangrijk te weten wat en waar het fout is gegaan, maar nog belangrijker is wat jij op dit moment nodig hebt. Wil jij meer ruimte in je hoofd, beter slapen of rust in je lijf?
Soms is het belangrijk om eerst je Ik te versterken. Om ervoor te zorgen dat jij je sterker en beter voelt. Dan kunnen we onderzoeken wat de oorzaak is van depressie en onderzoeken hoe jij anders zou kunnen omgaan met die oorzaak. Het is ook heel belangrijk dat jij leert hoe je een depressie kunt voorkomen. Kom terug in je kracht, sta aan je eigen knoppen.

 

Hier spreek ik als ervaringsdeskundige. Mijn kind had het druk met school, werk, vrienden, hobby’s, zijn leven stroomde over. Een puber vind het lastig om prioriteiten te stellen en om advies van ouders aan te nemen. Als je succes hebt is je leven toch ook vooral leuk? Natuurlijk, maar soms té. Ik zag hem achteruit gaan, als een ui, kreeg hij er problemen bij. Toen zijn we begonnen met pellen, hebben diverse mensen hulp gevraagd en uiteindelijk heeft hypnose hem op de been gekregen. Drie dagen na de sessie was hij weer terug in zijn kracht.
We weten nu zijn zwakke plek en staan daar regelmatig bij stil, de balans behouden, dat is waar het nu om draait. Dit is een leerproces, voor hem en mij. Marijke.

Wil jij je eigen kracht weer volop ervaren? Wil jij dat je kind terug komt in zijn eigen kracht? Wil jij je kind helpen onbelemmerd op te groeien? Heb je tijdelijk hulp nodig? Heb je inzicht en balans nodig? Wil jij de kracht van hypnose ervaren? Neem dan contact met mij op.