Tinnitus is geluiden in je hoofd, die dusdanig hard kunnen zijn dat je niet meer kunt functioneren, of zelfs niet meer kunt leven. We hebben allemaal geluiden in ons hoofd maar zijn ons er niet altijd van bewust. We wennen eraan. We storen ons er niet aan.

Tinnitus is een probleem.

Mensen die tinnitus hebben ervaren het als een probleem. Ze geven het negatieve aandacht. Het probleem is er altijd en overal.

Hoe fijn zou het zijn als je van de geluiden kon genieten?

Die mindset, laat die eens door je gedachten gaan. Wat als je van de geluiden kon genieten? Of in elk geval, je hoort de geluiden maar ze storen je niet. Of de geluiden worden geruststellende geluiden?

Wat als jij het volume van de tinnitus zelf kon regelen?

De eerst keer dat jij je van je tinnitus gewaar werd, was het geluid vast niet zo hard als nu. Het omgekeerde principe kunnen we toepassen.

Kortom er is met hypnotherapie winst te behalen!

Jazeker. Ik heb meegemaakt dat een man zijn baan dreigde kwijt te raken, sociaal bijna niet meer kon functioneren door de tinnitus en na twee sessies zo ongelooflijk blij was dat hij weer rust had in zijn hoofd. Hij had werkelijk alles geprobeerd. Dit was het. Hij had veel meer rust in zijn hoofd en zelfs momenten dat het stil was.

Man met tinnitus.

Hij kwam bij me met een enorme herrie in zijn hoofd. In de schaal van 1 tot 10, zat hij op een 8.

Hij vertelde dat de kwaliteit van leven sinds de tinnitus enorm achteruit gegaan was. Het was moeilijk gesprekken te voeren, sociale contacten stonden op een laag pitje. Hij sliep niet goed en stond voortdurend onder stress. Hij kon eigenlijk niet meer van zijn leven genieten. Hij wist heel veel van tinnitus hij had er heel veel over gelezen.

Het was begonnen als een klein beetje geluid, maar door alle aandacht die het kreeg was het uitgegroeid tot een behoorlijk probleem. Hij wist heel beeldend te vertellen hoe hij het graag zou willen. Dat is heel fijn.

Na de eerste sessie was de herrie al behoorlijk gereduceerd.

Na de tweede sessie was hij zover dat hij het zelf onder controle kon houden.

Een tweede wens was zonder medicatie verder kunnen. Na de tweede sessie vertelde hij dat hij zijn medicatie gehalveerd had en dat hij de rest ook nog ging afbouwen. Hij had zelfhypnose geleerd om hiervoor in te zetten.

Wat is hypnose. Hoe ga je in hypnose. Wat is directe hypnose. Zijn negatieve gevolgen denkbaarHypnosetechniekenHoe voelt hypnoseBewust of onbewustHoe werkt hypnose?