Als mensen zeggen dat ze “vreemde of onverklaarbare” pijnen hebben dan triggert mij dat. Dan wil ik dat graag onderzoeken.

Zo ook weer deze week een vrouw, ze had het gevoel dat ze last had van haar maag, middenrif of slokdarm. Een vreemd gevoel, alsof ze een brok in haar keel of blok in haar maag had. Het maakte haar ongerust. Dokters konden niets vinden.

Vertering van gedachten en emoties gebeurt in onze buik, zou het soms kunnen dat zij haar emoties niet goed kon verwerken? Dat ze zoveel emoties ingeslikt had, dat ze nu last kreeg van haar maag? Ik heb met haar de kerntransformatie gedaan.

Ze heeft om te beginnen, het vervelende gevoel heel sterk ervaren en daarna gezocht naar wat dit veroorzaakte. Ze had inderdaad haar emoties ingeslikt. Waarom ze dit gedaan had? Om anderen te beschermen. Omdat het verdriet zo groot was. Omdat ze een enorm gemis, een leegte in haar leven voelde. We gaan kijken wat er onder die leegte zat, er zaten mooie herinneringen. Onder de mooie herinneringen voelde ze een enorme liefde, heel groot alomvattend, heel warm, met heel veel kleur, zo mooi. Dit gevoel heeft ze opgeslagen om nooit meer los te laten.

Vanuit dit gevoel doen we dan de stappen terug met deze verandering, die enorme liefde gaat mee. Die liefde zocht een weg door die mooie herinneringen. Met deze mooie herinneringen en enorme liefde voelde het gemis anders, de leegte was bijna weg. Het was minder leeg, het gemis kreeg een mooie plek en mocht blijven, de mooie herinneringen waren er immers ook. Ze gaf het een plek in haar hart. Daarna naar het anderen beschermen, ze zei dat ze anderen veel beter kon beschermen als zij die enorme liefde kon delen. Dan naar het deel emoties inslikken, ze had het niet meer nodig, ze voelde dat de spanning uit haar buik door haar keel naar boven kwam en een uitweg zocht. Ze voelde dat ze die enorme liefde kon inzetten om haar emoties te uiten. Ze herstelde zichzelf door die enorme liefde door zich heen te laten stromen.

Toen ze uit hypnose kwam en rechtop ging zitten, begon ze enorm te boeren. We hebben zo gelachen, zo bevrijdend die boeren! Ze floepten er zo uit, de weg was vrijgemaakt.

Ze was ongelooflijk onder de indruk van de verandering.

Ik ook. Het was heel emotioneel.

ps. dit is een kort verslag van een sessie van zeker een uur.