Ons vrouwenlichaam is gemaakt om te geven. Wij kunnen een kindje in onze baarmoeder laten groeien, zelfs al heeft het een andere bloedgroep. We kunnen ons kind daarna voeden. Deze functie van ons lichaam bepaald hoe we in het leven staan. Hierin zijn we anders dan mannen.
Bij vrouwen spelen hormonen een heel belangrijke rol, niet alleen heeft het te maken met de vrouwelijke cyclus van ovuleren en menstrueren, ook heeft het effect op je gemoedstoestand, je emoties. Het verandert steeds, het is een continue beweging, het enige wat we kunnen doen is meebewegen. Maar het lijkt wel of dat niet meer mag, vrouwen moeten, net als een man gewoon hun dingen blijven doen.

Onze cyclus en de maan.

Een normaal verlopen cyclus is afgestemd op de maan. Eigenlijk hoor je te ovuleren met volle maan en te menstrueren met donkere maan. Dat herken je vast, met donkeren maan wil jij je het liefst in een hoekje van de bank met een kopje thee terugtrekken, kruik op je buik. Bij de ovulatie slaap je onrustig en ben je veel energieker.

Het beeld van vrouwen in onze maatschappij bepaalt ons denken.

De reclames schetsen een beeld van vrouwen tijdens hun menstruatie die alles kunnen en willen doen, zonder zichtbare hinder van hun menstruatie. Onzichtbare maanverband, tampons en je kunt gewoon bergen beklimmen. Ze gaan hierbij voorbij aan de emoties. Vrouwen zijn geen mannen, bij mannen wordt in de pubertijd de testosteronkraan open gedraaid en als ze heel oud zijn wordt die weer dichtgedraaid. Dat is het. Het beeld wat hier door reclames wordt neergezet is stigmatiserend en vrouwen kunnen niet aan dat beeld voldoen, hoewel ze het wel proberen.

Zwangere vrouwen worden geacht gewoon hun werk te doen, zelfs tot ver in de zwangerschap. Het is onmogelijk! Een vrouwenlichaam maakt elke dag miljoenen extra cellen aan! Waar halen ze de energie vandaan denk je?  Stel dat we kinderen krijgen niet meer zien als kostenpost maar als investering in de toekomst? Dat we moeders de tijd geven om te rusten zodat ze energie kunnen steken in hun kind, in plaats van in hun werk?

Wees je eigen vriendin!

Het wordt tijd dat we vrouwen en hun cyclus accepteren. Dat we het opnemen in ons dagelijks denken en doen. Dan zullen heel veel vrouwenkwaaltjes verdwijnen of worden geaccepteerd. Heel veel vrouwenzaken worden nu onderdrukt en zorgen voor emotionele problemen.

Denk aan: Pre-menstrueel syndroom pms, onregelmatige cyclus, overgangsklachten, ongewild kinderloos, geboorte trauma, de druk die vaders en moeders wordt opgelegd, geboorte trauma.

PMS;

Komt in heel veel landen niet voor. Het is een overprikkeling van het systeem rondom menstruatie. Onbewust verzet tegen de cyclus is vaak de oorzaak, verzet levert pijn op. Heel vaak kan je met hypnotherapie al heel veel bereiken als vrouwen hun cyclus begrijpen en accepteren, of liever nog omarmen er er naar gaan leven.

Onregelmatige cyclus;

Doordat we de maan niet meer volgen, ook doordat er heel veel kunstlicht is, hebben we de connectie met de natuurlijke maancyclus verbroken. Door jarenlang pilgebruik is de hormoonbalans verstoord. Ook kan door onbewust emotionele overtuigingen, door ongewenste intimiteiten, door vernedering en schaamte de cyclus in de war geraakt zijn. Met behulp van hypnotherapie kunnen we die emotionele lading die de cyclus belemmert verwijderen en herstel bevorderen.

Overgangsklachten;

Ook dit is iets wat bijvoorbeeld in China nauwelijks voorkomt.
Overgangsklachten hebben heel veel te maken met emoties. Ben je klaar voor de nieuwe fase of heb je nog iets te doen? Heb jij onbewust het idee dat na de overgang je niet meer aantrekkelijk bent, niet meer meetelt of zelfs niet meer nodig bent? Het bevordert de overgang niet, sterker nog je bent het onbewust aan het tegenwerken. Gelukkig is er een mogelijkheid om met behulp van hypnotherapie hiermee aan het werk te gaan.

Ongewild kinderloos;

Op onbewust niveau kan iets een conceptie tegenwerken, twijfel aan je partner of aan jezelf, iets wat vroeger gebeurt is en nog impact heeft, zelfs iets wat je niet meer weet kan tegenwerken. Een kinderwens zit heel diep, het heeft te maken met de rest van je leven, moeder worden, oma enz. Een onvervulde kinderwens kan je daarom ook heel diep raken. Het kan je zo uit balans maken dat je onbewust je hormonen negatief aan het beïnvloeden bent. We kunnen samen onderzoeken of je onvervulde kinderwens je iets te zeggen heeft. Of dat er iets onbewust speelt wat nog aangeraakt mag worden. Het kan zijn dat er op onbewust niveau aandacht nodig heeft om de weg vrij te maken. Gelukkig stelt hypnotherapie je in staat contact te maken met de pure oorspronkelijke informatie die wellicht een oplossing in zich heeft. Het zou heel goed kunnen dat we een blokkade of negatieve overtuiging tegenkomen en die kunnen opruimen, met hypnotherapie kun je toegang krijgen tot zoveel meer informatie dan je nu bewust kunt bedenken. Dat is het bijzondere aan deze therapievorm.

Klik hier en maak een afspraak.

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.