Ziekte en herstel

Hypnosecentrum Sneek Hypnotherapeut Marijke Witbraad Almastraat 14 8601EW Sneek info@hypnosecentrumsneek.nl

Hypnose voor ziekte en herstel.

In hypnose ben je ontspannen en maakt je lichaam; oxytocine, dopamine, serotonine en endorfine aan. Die goede stofjes die ervoor zorgen dat je herstelt. De ontspanning en het verleggen van je focus zorgen ervoor dat je niet bezig bent met de negatieve dingen, angst, zorgen en pijn, maar even geniet van de rust.
Hypnose zorgt ervoor dat je lichaam optimaal ontspant, je geest komt hierdoor ook tot rust en je ervaart een diepe vrede, dat allemaal zorgt voor herstel.

Positief herstellen.

Hypnose laat je cortisol niveau dalen. Hierdoor gaat je lichaam op een hogere frequentie trillen. Dat zorgt ervoor dat je beschermt bent tegen virussen en bacteriën en dat je lichaam herstelt.
Stress is een overlevingsmechaniek, als je stress ervaart is je lichaam niet bezig met herstellen, maar het staat in een opperste staat van paraatheid om in actie te komen.

Beïnvloed je gedachten.

Je lichaam reageert op positieve gedachten met positieve emoties en hormonen. Zo ook andersom. Zie onderstaande oefening.

Denkt aan die citroen, die je pakt en voor je neerlegt op het aanrecht. Je pakt een mes en snijdt de citroen door. Je ruikt de frisse geur, het sap stroomt eruit. Dan pak je een deel van de citroen en likt eraan.
Stroomt het speeksel je mond in? Zie je wel hoe je lichaam reageert!

 

Beïnvloed je gedachten, hou ze daarom positief, richt je op je wens. Formuleer je wens heel nauwkeurig. In je wens zit nooit het woordje NIET en je noemt het probleem niet in je wens. B.V. Heb jij last van stress, wens dan een ontspannen leven.

Open mind.

Herstellen doe je stapje voor stapje met lichaam en geest. Zonder angst, vol vertrouwen. Op die manier kan jij het herstelproces positief beïnvloeden. Ook kan je medicatie of chemo, positief ontvangen en zo de werking gunstig beïnvloeden.
Wat je nodig hebt is positieve, herstellende gedachten en je focussen op dat wat je wilt.

Visualiseren.

Denk aan dat wat je wilt en dat je het ook bent. Denk aan hoe jij fit en energiek in het leven staat en volop geniet van het leven. Stel je dat heel gedetailleerd voor. Maak er een prachtige film van die je dagelijks herhaalt. Terwijl je dat doet went je onbewuste aan dat beeld. Ondertussen maakt

Ons zelf-herstellend vermogen.

Ons zelf-herstellend vermogen is heel krachtig, dat blijkt wel uit het placebo effect. Mensen die herstellen door het innemen van een suikertablet. Ze doen het zelf, ze zijn ervan overtuigd dat ze het medicijn krijgen en dat het medicijn voor ze werkt. Dit is de kracht van de overtuiging!

Herstel en hypnotherapie kunnen elkaar versterken.

De ontspanning levert direct een bijdrage aan herstel. Daarnaast staat je onbewuste open voor suggesties. Mocht er ergens een beperkende overtuiging zijn, of een angst om op te knappen, dan kunnen we die aanpakken.
Ook kan je je onbewuste laten wennen aan je wensbeeld, dat prenten we in en verankeren het stevig.
Ook is het mogelijk om te kijken wat deze ziekte veroorzaakt heeft zodat je dat deel ook kun helen.

Er zijn heel veel facetten van de hypnotherapie die je kunt inzetten bij herstel! Ik zou het alle mensen gunnen om deze kracht van hypnose in het normale denken te krijgen! Jij bezit een enorme krachtbron, die je mag inzetten bij herstel.

Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Met hypnose je zelf helende vermogen activeren.

Je kent vast die verhalen van mensen die positief in hun ziekte proces staan en daardoor langer leven. Wil jij dat ook leren, maar heb je daarbij hulp nodig? Neem contact met me op voor de mogelijkheden!

  • Hypnose is diepe rust, die je lichaam en geest laat herstellen.
  • De therapie kan het onderbewuste een seintje geven om herstel in te zetten.
  • Je krijgt oefeningen en handvatten mee die je kunt inzetten.
Zieke en partner.

Je hebt je eigen zorgen, maar ook die van je partner en of kinderen. Daarom kan het belangrijk zijn om samen te komen. Als partner kun jij hypnose leren toepassen b.v. voor onderzoeken, medische handelingen, operatie, chemo of scan. Ook krijg jij oefeningen mee voor jezelf. Jij hebt het ook zwaar te verduren, pas goed op jezelf.

Je overtuigingen worden je gedachten. Je gedachten worden je woorden. Je woorden worden je handelingen. Je handelingen worden je gewoonten. Je gewoonten worden je karakter. Je karakter wordt je (nood)lot.
Mahatma Gandi.  

Wil jij problemen oplossen? Wil je afvallen? Wil je van je angsten en fobieën af? Wil je de balans in je leven herstellen? Wil jij je burn-out te lijf?  Wil je van je faalangst af en meer zelfvertrouwen? Wil je alles weten over hypnose? Heb je een kind met een probleem? Heeft jouw puber hulp nodig? Heb je last van buikpijn of prikkelbaar darm syndroom? Heb je een veel te kort lontje? Wil je stoppen met roken? 

Wil jij snel en effectief problemen oplossen? Geloof jij in je eigen kracht? Wil jij de controle terug over je eigen leven? Wil je weer positief in het leven staan? Wil je sterk en energiek de dag beginnen? Wil jij de kracht van hypnose ervaren? Neem dan contact met mij op.