Zindelijk worden is voor sommige kinderen een probleem.
Het lijkt wel alsof ze de verbinding vanuit hun hoofd naar de blaas toe niet helemaal goed hebben aangelegd. Sommige kinderen blijven ’s nachts lang bedplassen terwijl ze overdag droog zijn, er zijn ook kinderen die een hyperactieve blaas hebben en signaaltjes niet goed doorkrijgen. Ook met poepen kan een zich een probleem ontwikkelen.  Het kan zijn dat er een lichamelijke oorzaak is, het kan ook met emoties te maken hebben.
Zindelijk worden heeft ook te maken met autonomie. Wil een kind zelf wel zindelijk worden? Het lijkt een gekke vraag, maar onbewust kan het een machtsstrijd zijn met een ouder.

Zindelijk worden hoort bij de opvoeding.

Elke ouder is uniek en zal zindelijkheid anders aanpakken. Je kunt het aan het kind overlaten en vol vertrouwen afwachten wanneer hij zindelijk wordt. Het kan ook zijn dat je gaat trainen, omdat jij ervan overtuigd bent dat dit nodig is. Een kind wordt ergens tussen de anderhalf en vier zindelijk, als alles goed gaat. Eerst plassen en dan poepen. Er kunnen verschillende dingen spelen waardoor een kind niet zindelijk wordt.

 • Het kan zijn dat bij de ouders op onbewust niveau iets speelt wat ze doorgeven aan hun kind. Een eigen trauma op dit onderwerp.
 • Het kan zijn dat een kind door bijvoorbeeld een scheiding heel veel onrust meemaakt en hierdoor moeilijk kan poepen.
 • Het kan zijn dat een kind druk opgelegd wordt door prestatiedwang of perfectionisme van ouders.
 • Het kan zijn dat de druk rondom niet zindelijk zijn zo hoog is dat een kind de controle verliest.
 • Het kan ook zijn dat er iets gebeurt is rondom de geslachtsdelen wat niet ok is.

Hypnotherapie werkt bij zindelijkheidsproblemen.

Hoe dan ook zindelijkheidsproblemen zijn vervelende en vieze problemen. Maar ze zijn op te lossen.

 • Wat bijvoorbeeld heel goed is om te weten, wanneer het wel goed gaat. Dan benadruk je ook bij het kind dat het in zich heeft dat het wel zindelijk kan worden! Daarmee haal je al veel lading van het probleem af.
 • Ook kun je goed uitleggen wat er gebeurt met het eten en drinken zodat kinderen inzicht krijgen in wat er in het lichaam gebeurt.
 • Ook kun je spanning van de wc of po afhalen door er iets leuks aan te verbinden. Weet jij dat zingen op de wc heel mooi klinkt? Of leg er leuke boekjes neer.
 • Ook kun je visualiseren hoe dat gaat, poepen en plassen, heel normaal. Zonder moeilijk te doen over woorden enzo.
 • Het kan ook zijn dat een kind zijn signaaltjes niet goed door krijgt. Dan kunnen we daar een bel of zoiets aan verbinden.
 • Met heel veel praktische tips en handige weetjes kunnen we een oplossing bedenken die bij jouw kind past.
Wil je een afspraak? Mail of bel T 0515 44 35 88

Visualiseren.

Heel vaak zijn het de gevoelige HSP kinderen die blijven bedplassen. De meeste kinderen zijn visueel ingesteld en kunnen heel goed visualiseren hoe een goed werkend plassysteem eruit zien. Ik ga net zolang door tot ze het heel duidelijk, helder en krachtig zien. Zeker weten vanaf nu gaat het goed.

Klik hier en maak een afspraak.

Ervaringen.

Ik krijg elke week een nieuwe onderbroek omdat ik droog ben. Ik heb hele mooie!
Zindelijkheidsprobleem jongetje van 11, 1 sessie.

Ik voel dat mijn blaas beter is. Mijn blaas heeft een andere kleur, deze is beter. Ik voel direct dat het anders is.
Hyperactieve blaas meisje van 9, 1 sessie.

Ik hoor een belletje in mijn hoofd als ik moet plassen. Het belletje is heel duidelijk, ik hoor het ’s nachts ook.
Bedplassen, meisje van 10, 1 sessie.

Wil jij je eigen kracht weer volop ervaren? Wil jij dat je kind terug komt in zijn eigen kracht? Wil jij je kind helpen onbelemmerd op te groeien? Heb je tijdelijk hulp nodig? Heb je inzicht en balans nodig? Wil jij de kracht van hypnose ervaren? Neem dan contact met mij op. 

Wil jij; stoppen met roken, afvallen, een leven zonder angst en fobie, uit je burn-out komen, verlost van je eetproblemen, meer zelfvertrouwen, stress reduceren, omgaan met je HSP, omgaan met PDS, leren pijn te beheersen, je depressie de baas worden, migraine voorkomen, beter omgaan met hormonale issues als PMS, menstruatie klachten, overgang, beter concentreren en leren, of je verslavingen de baas worden? Maak dan een afspraak.